14 ay önce hizmet vermeye başlayan Kids Robotics, okul öncesi eğitim çağından üniversite öğrencilerine kadar her eğitim seviyesinden öğrencilere kodlama ve robotik eğitimi veriyor. Kids Robotics'ın ayrıca, öğretmenler için de özel eğitim programları bulunuyor.

HAYALLERİNİ HAYATA GEÇİRİYORLAR

Hayal gücünü kullanan ve üreten gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Kids Robotics İşletme Sahibi Şule Korkut, "Yapay zeka artık hayatımızın her alanında yer alıyor. Kullandığımız telefonlar dahi birer yapay zeka ürünü. Gelişen teknoloji her şekliyle hayatımızda daha fazla yer alacak. Biz de, çocuklarımızın geleceğin dünyasında yer alabilmeleri hedefiyle yola çıktık. Çocuklarımıza verdiğimiz eğitimlerle hayal güçlerini kullanarak yeni şeyler üretmelerinde yol gösterici olmayı hedefliyoruz. Her yaş aralığına uygun materyallerle verdiğimiz eğitimler ile çocuklarımız algoritmatik düşünmeyi öğreniyor. Hayallerini hayata geçirebiliyorlar" dedi.

ÖZEL SINIFLAR, KİŞİYE ÖZEL MATERYAL

Kurumlarında her öğrencinin kendine özel materyali bulunduğunu belirten Korkut, "Okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki öğrenciler için maksimum 6 kişilik, ortaokul seviyesindeki öğrencilerimiz için ise maksimum 8 kişilik sınıflarda eğitim veriyoruz. Her öğrenciye kendine özel çalışma materyalleri veriyoruz. Eğitim Fakültesi mezunu, pedagojik formasyonu olan ve ODTÜ'nün verdiği Bilgi Teknolojileri Sertifikası olan eğitmenlerle çalışıyoruz. Standartlarımızı yüksek tutuyoruz. Bunun yanı sıra lise ve üniversite öğrencilerine de eğitim veriyoruz. Ayrıca öğretmenlere de kodlama eğitimi hakkında özel eğitimlerimiz oluyor. Kodlama ve robotik eğitim alanında okullara danışmanlık hizmeti de veriyoruz" diye konuştu.

TURNUVADAN TURNUVAYA

Geleceğin dünyasının bireylerini yetiştiren Kids Robotics, bugüne kadar FLL 14. Sezon Ankara Turnuvası, FLL JR Samsun Fuarı, VEX ROBOTICS Ankara Turnuvası gibi turnuvalara katıldı. Verdiği eğitimle yeni nesilleri çağın gereksinimleri karşılayacak bireyler olarak yetiştiren Kids Robotics, 14 aylık eğitim hayatında 3 farklı organizasyonda 4 kupa kazandı.

Yasir BABA