SÜRPRİZ KUTLAMA

Haberaks TV'de her salı günü yayınlanan 'futbol55' programının bu haftaki konuğu son haftaların başarılı ismi Ahmet Altın'dı. Selçuk Kaya'nın moderatörlüğünden Murat Sandıkçı'nın yorumlarıyla gündemi değerlendirdiği programda tecrübeli file bekçisi, kendisi hakkında bilinmeyenleri de aktardı. Programın başında önceki gün 33 yaşına giren Ahmet için canlı yayında sürpriz bir doğum günü yapıldı. Bu sürpriz karşısında oldukça şaşıran Ahmet Altın, "33 yaşımı canlı yayında kutladım. Benim için de sürpriz oldu. Bu sürpriz için Haberaks TV'ye ve futbol55 ailesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

NEDEN KALECİLİK?

Futbola başlama hikayesini anlatan Ahmet, "Hollanda'da 10 yaşındayken futbola başladım. Sokaktaki tüm arkadaşlarım kulübe gidiyordu, ben de o vesile ile gitmiş oldum. Antrenmana gittiğimde kaleci yoktu. Ben sokakta hep forvet oynardım. Hocamız birinin kaleye geçmesini istedi. Ben o idmanlık kaleye geçtiğimiz düşünürken, bu benim profesyonel işim oldu. 2007 yılında memleketimin takımı Kırşehir'de bir işadamı Kırşehirspor'u satın almış. Şimdiki 2. Lig'deydi takım. Beni de istediler. Türkiye'den ve memleketimin takımından teklif gelince yolum yurduma düştü. Ancak orada işler hiç de istenilen gibi gitmedi" dedi.

TÜRKİYE GÜNLERİ

Ahmet Altın, kariyerini anlatırken şöyle devam etti: "O yıl ilginç bir kadro kuruldu. 36 tane gurbetçi futbolcu transfer edildi. Hepsi lig bitmeden ülkelerine geri döndüler. Türkiye'de bir tek ben kaldım. Ardından Akhisar, Altınordu, Aydınspor 1923 ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da forma giydim. Erzurumspor'a gittiğimde 3. Lig'deydik. Tıpkı şu anda Samsunspor'da olduğu gibi bir proje vardı. Nitekim o proje tuttu ve biz 3 yılda 3 şampiyonlukla Süper Lig'e çıktık. Sezon başında da Erzurumspor'la devam etme niyetim vardı ama ortaya çıkan bazı konulardan dolayı başka bir arayış içine girdim."

PROJEYE GELDİM

"Çok teklif vardı. Nasıl Erzurumspor'un projesi beni etkilediyse, Samsunspor da öyle etkiledi. Ben de tercihimi Samsunspor'dan yana kullandım. İyi ki de öyle yapmışım. Burada çok iyi bir yönetim, iyi bir teknik kadro, kaliteli bir takım, güzel bir şehir ve takımlarına gönülden bağlı bir taraftar grubu var. Bunlar şampiyonluğun temel taşlarıdır. İnşallah sezon sonunda istediğimiz yerde olacağız. Üst üste 6 hafta kazandık, üst üste 5 maç gol yemedik, üst üste 8 maç kaybetmedik. Ancak bu istatistiklerin değer kazanması için sezon sonunda kupayı da kaldırmak gerekir. Bunun için mücadele edeceğiz."

ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

"Kariyerimde 5 şampiyonluk var. Hiçbiri kolay olmadı. Geçen yıl Erzurumspor'da son penaltıda şampiyon olduk. Hatta Samsun'da Samsunspor'a yenildiğimizde aramızda 3 puan fark vardı. Samsunspor kurtarır, Erzurum düşer deniyordu. Erzurum Süper Lig'e çıktı, Samsunspor TFF 1. Ligi'nden düştü. Bunun için inancı kaybetmemek gerekir. Keçiörengücü'ne yenildikten sonra yine çatlak sesler başladı. Tabiki bunlar da olacak ama daha önümüzde 22 hafta var. Bu maçlar her şeye gebe. Kimse inancını ve desteğini kaybetmesin. Ben bu güzel ortamın hedefine ulaşacağına inanıyorum."

DAHA ÇOK MAÇ VAR

"Tabiki şu da var. Şampiyonluğu tabiki bırakmak istemeyiz ama bu işin bir de play-off unsuru var. Ben arkadaşlarımdan daha tecrübeli olduğum için her şeyi gördüm. Sonuçta amaç lige çıkmaksa bu play-off şampiyonluğuyla da olabilir. Bunun için hemen yargılamaya başlamamak gerekir. Takımımız şampiyonluk ortalamasının üzerinde. Rakiplerimiz de puanlar kaybetmeye başladığında fark azalacaktır. Ben hocamızın Sarıyer maçı için söylediği 'şampiyonluk maçı değil' sözüne sonuna kadar katılıyorum. Sezon sonu olsa belki şampiyonluk maçı olurdu ama önümüzde daha çok zaman var."