Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, Samsun'da ekmeğin artık 300 gram olarak üretileceğini ve 1 lira 50 kuruştan satılacağını belirtti. Fiyat ve gramaj artışları hakkında görüşlerini bildiren vatandaşlar artıştan memnun olmadıklarını dile getirdi. Fırıncılar ise una zam geldiğini ve bu artışın mecburi olduğunu ifade etti.

50 KURUŞA MUHTAÇLAR

Vatandaş Pınar Güler, 'Ülkede o kadar insan açken, sokakta 50 kuruşa bile muhtaç inanlar varken, 1 lira 50 kuruş ne demek. Kuru bir ekmekten bahsediyoruz. Bunun içinde hiçbir şey yok. Sadece su, un ve mayası var. Bu 1 lira 50 kuruşken benim diyecek bir sözüm yok' şeklinde konuştu.

AZ BİR FİYAT DEĞİL

Artık evde ekmek yapmak gerekli diyen vatandaş Ebru İlkay, 'Ben anneme diyeyim evde ekmek yapsın artık. 1 liraya bile çok diyoruz çünkü asgari ücretle çalışıyoruz. 1 buçuk lira az değil bence. Böyle olmamalı. Bir şey diyemiyorum, biz bir şey dediğimizde de değişmeyecek. Bunu değiştiremeyeceğiz ama bize göre fazla' dedi.

HALKI DA DÜŞÜNSÜNLER

Vatandaş Metin Kasap, 'Türkiye genelinde sormak lazım. Fırıncının ayarını bilmiyorum ama 50 kuruş fark koyuyor. 1 lira 25 kuruş normal bir fiyat. Fırıncılarda kazansın ama halkıda düşünsünler biraz. Samsun'da çöpleri gezdiğin zaman çöplerde ekmek var. Millet bunları da düşünsün. Gölcük depreminde bir kadın 2-3 gün enkaz altında kaldığında 'çöpe attığım ekmekleri düşündüm' demişti. Aç kalmadan ekmeğin kıymetini bilelim. 1 lira 50 kuruş biraz fazla geliyor' şeklinde konuştu.

BEN UYGUN GÖRÜYORUM

Daha önceden ekmeğin gramajını düşürüp fiyatını aynı tutulduğunu belirten vatandaş Harun Çağlar, 'Bunu hoş bulmuyorduk ama şimdi gramajı yükseltip fiyatını 1 lira 50 kuruşa ben uygun görüyorum. Geçende simide zam yaptılar. Tepki gelince geri çekmişlerdi. Gramajı sabit kalıp, 1 lira 50 kuruş olsaydı tepki gösterirdim' ifadelerini kullandı.

NE OLACAK MİLLETİN HALİ?

Vatandaş Yasemin Can, 'Fakir fukara bir ekmek yiyordu. Ona da zam gelince ne olacak bu milletin hali. Olmaması gerek bir şeydi' diye konuştu.

HAYAT ŞARTLARI

Ekmeğin pahalı olduğunu belirten vatandaş Celal Sancak, 'Hayat şartları bunu getiriyor demek ki. Yapılacak bir şey yok. Biz söylesek de söylemesek de yapıyorlar. Fırıncılar Odası Başkanı ve belediye el atsın diyoruz' sözlerini kaydetti.

Erdinç YILDIZ/Özel Haber