20 yıllık tecrübesi ile Samsun'un kesintisiz en uzun soluklu tiyatrosu olan Düşevi Oyunuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar ve eşi Oyuncu Ferda kaynar yıllardır oluşturdukları tecrübelerini gençlerle paylaşıyor

Tiyatro Okulu Sınavı üç aşamalı olacak ve sınav Rol-Müzik-Dans branşlarında olacak. Rol sınavında daha önceden verilecek olan tiratlar hazırlanacak (www.dusevioyunculari.org sitesinden veya Düşevi San.Mrk.den temin edilecek) ve sınav günü canlandırılacak. Müzik sınavında daha önceden hazırlanan bir şarkı okunup, kulak algılama temrinleri yapılacak. Dans sınavında da doğaçlama dans temrinleri ile seçmeler yapılacak. Sınava konuk jüri üyesi olarak Samsun Belediye Konservatuarı'nda yetişip, bazı özel tiyatrolarda çalıştıktan sonra, Ankara DTCF bitiren, birçok dizi, tiyatro ve sinema filmde oynayan, şu anda Güldür Güldür programından tanıdığımız oyuncu ve yazar Ünal Yeter katılacak.

BİR GARİP MASAL OYUNU

Sınavda başarılı olan öğrenciler ile iki aylık bir rol-dans-müzik eğitiminden sonra, Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı Bir Garip Masal adlı müzikli oyun çalışılacak. Oyunda Düşevi Oyuncularının birkaç usta oyuncusu ile tarih ve saatleri uyarsa dizilerden tanıdığımız bir ünlü oyuncu çocuklarla aynı sahneyi paylaşacak. Sınava giren tüm öğrenciler eğer isterlerse Düşevi Cast Ajans'a kayıt olup ileride reklam-dizi-sinema filmlerinde oynama fırsatı bulacak.