Samsun'da, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için kasım ayı hareketli geçiyor. Siyasi partilerden bir bir aday adaylıklarını açıklayan isimler sahada çalışmaya da başlıyor. AK Parti Samsun'da rekor aday adayı görülürken, CHP Samsun'da, Atakum ilçesinde yoğunluk görüldü. MHP'de ilçelerde yoğun aday adaylığı başvuruları yaşandı. İYİ Parti Samsun ise Genel Merkez'den gelecek bir heyetle yapılacak toplantı sonrasında politika oluşturacaklarını açıkladı. Saadet Partisi Samsun'da da sürpriz isimlerin listelerde olacağı belirtildi.

AK PARTİ'DE 105 ADAY ADAYI

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, aday adayı listesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Genel merkezimizin kararıyla mevcut belediye başkanlarımızın adaylık başvurularının alınmayacağını daha önce açıklamıştık. Hali hazırda görevde bulunan il ve ilçe belediye başkanlarımızın adaylığı ile ilgili takdir genel merkezimizin. Tabi liste dışından da aday olabilir. Biz genel merkezimizle sürekli olarak istişare içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

İŞTE İSİMLER

AK Parti Samsun'un aday adayı listesi de şu isimlerden oluştu: Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne Adem Bektaş, Necati Alkan, 19 Mayıs'ta Hamza Aydın, Şaban Şenocak, Necmi Şener, İbrahim Eren, Murat Aydın. Alaçam'da Furkan Özdemir, Ali Şengül, Mustafa Çep, Salih Uçar. Asarcık'ta Ahmet Türker, Yüksel Akkuş, Kadir Konuşum, Gülahmet Altundal, Salih Demirci. Atakum'da Mustafa Yeşilyurt, Mustafa Eyüpoğlu, Emine Karaçuha Yılmaz, Fatma Tuncel, Erhan Sarı. Ayvacık'ta Mehmet Arslan, İmdat Atmaca, Abdülkerim Seven, Halil Kalaycı, Hakan Özcan, Cemal Güler, Ayşe Soycan. Bafra'da Ramazan Hokka, Tuncay Yurduseven, Recep Ayfer, Kemal Şenocak, Osman Genç. Canik'te Yılmaz Hocaoğlu, Hasan Talak, Caner Göktepe, Nurhan İşler, Arslan Şekerci, İbrahim Sandıkçı. Çarşamba'da Nihat Soğuk, Adem Taflan, Mustafa Acar, Mustafa Kemal Karaoğuz. Havza'da Erol Petek, Sedat Karaçoban, Hasan Kaya, Mahmur Karaghan, Kenan Yüksel, Murat Sarp. İlkadım'da Harun Kurt, Musa Arslan, Adnan Varol, Fatih Öztürk, Muhammet Mustafa Kanat, Ali Öztürk, Mustafa Özcan, Kavak'ta Kenan Demiroğlu, Ahmet İçli, Hamit Seven, Levent Kaya, Fikri Uslu. Salıpazarı'nda Erdal Bozkurt, Veysel Yılmaz. Ladik'te Cemal Uyar, Kadir Akman, Ahmet Aydoğdu, Dursun Ahmet Hekimoğlu, Fikri Hançer, Adil Arslantaşlı, Hadi Ergül, Osman Sonses. Terme'de Mehmet Aksoy, Recai Keleş, Fikret Oy, Yahya Baba, Merih Kargı. Tekkeköy'de Halil İnci, Yüksel Öğüten, Veysel Karani Çebi, Yusuf Şevki Yücel, Semih Alper, Ensar Erdöl, Aydın Çiftçi. Vezirköprü'de Ahmet Döner, Sait Sarıer, Yakup İba, İbrahim Hakkı Ok, Kemal Bilgen, Faruk Salgut. Yakakent'te Feyza Adasayar, Yıldırım Dündar, Kudret Tek, Dursun Şahin, Sefer Tek.

CHP'DE 2 ADAY KESİN

CHP Samsun'da ise 2 ilçede kesin adaylar geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Buna göre, Çarşamba'da Altan Karabulut, Yakakent'te de Ramazan Şensoy CHP'nin belediye başkan adayları olarak belirlendi. İlkadım'da Murat Şenel, Atakum'da ise Cemil Deveci, Aylin Tat, Abdullah Taşkın, Bayram Çelik ve Turgay Özçelik resmi başvurularını gerçekleştirdi. Murat Erkan'ın da Atakum'da aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor.

MHP İLÇELERDE YOĞUN

MHP Samsun'da ise ilçelerde yoğun başvurular yaşandı. Alaçam'da İlyas Acar, Ebru Nur Liman. Asarcık'ta Şerif Kılağuz. Atakum'da Musafa Umar, Davut Numanoğlu. Ayvacık'ta Erdal Avcı. Bafra'da Abdurrahman Çamaş, Özgür Topkaya. Canik'te Abdullah Karapıçak, Asım Cerrah. Çarşamba'da Erkan Avcı. Havza'da Tuncer Keskin. İlkadım'da Necattin Demirtaş, Atıf Yiğit, Yusuf Ertan, Erkut Çiftçi. Kavak'ta Şerif Ün, Bayram Erişgin, Sait Esen, Çetin Örsel, Avni Gadiş. Ladik İbrahim Ünsal, İdris Gökhan Şen. 19 Mayıs'ta Hüseyin Kurt, Halil Akyüz. Salıpazarı'nda Cavit Yıldırım. Tekkeköy'de Ahmet Önder, Ahmet Yücel. Vezirköprü'de Ali Bilgin.

İYİ PARTİ'DE STRATEJİ TOPLANTISI

İYİ Parti Samsun'da henüz aday adaylarıyla ilgili resmi açıklama yapılmazken, İl Başkanı Recep Güleroğlu İYİ Parti'de önemli bir toplantı gerçekleşeceğini söyledi. Güleroğlu, "Bursa Milletvekilimiz İsmail Tatlıoğlu ve Genel İdare Kurulu üyelerimiz Ünzile Yüksel ile Cem Oba Samsun'a gelerek bir istişare toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantı sonrasında da yerel seçimlerle ilgili politikamız belirlenecek" diye konuştu.

SAADET'TE SÜRPRİZ İSİMLER OLACAK

Saadet Partisi İl Başkanı Temel Armutçu ise 25 Kasım'da gerçekleşecek İl Divan Toplantısı'ndan sonra aday adaylarını paylaşacaklarını belirterek, "Belediye başkanlığı adaylığı milletvekilliğine benzemiyor. İmar ve şehirciliği bilen adaylar konusunda hassasız. Samsunumuza layık olan adaylar olacak. Adaylarımız arasında sürpriz isimler de olabilir, bu konuda gerçekten özverili çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER