İZLER BIRAKTI

Türk futboluna kaleci ve teknik adam olarak yıllarca hizmet eden 83 yaşındaki Metin Türel, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. A Milli Takım teknik direktörlüğü yanı sıra 1998-1999 sezonunda da Samsunspor'u çalıştıran Metin Türel, Kırmızı- Beyazlı kulüpte güzel anılar bırakmıştı. İsmail Uyanık başkanlığındaki sezonda sonradan göreve getirilen Türel'in çalıştırdığı kadroda Ercan Koloğlu, Serkan Aykut, Celil Sağır, İlhan Mansız gibi önemli isimler vardı. Türk sporunun duayen ismi Metin Türel, 8 aylık kısa dönemde Samsunspor'da önemli izler bıraktı.

3 KEZ İSTİFA ETTİ

Dönemin ve şu anki Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, "Crystal Palace galibiyetleriyle başladığımız bir sezondu. Ercan'lı, Serkan'lı, Celil'li iyi kadrolardan birisiydi. Hedefi şampiyonluk olarak belirlemiştik ancak olmadı. Sezon başındaki hocamızla işler kötü gidince 5. haftada yolları ayırdık ve Metin Türel'i göreve getirdik. Metin ağabey 8 aylık kısa dönemde bizlerde onlarca anı bıraktı. Maç öncesi galibiyet totemleri, 8 ayda 3 kez istifa etmek istemesini hiç unutamam. Onun anıları bizimle birlikte kalbimizde yaşayacak. Allah rahmet eylesin" dedi.

CENAZESİ BUGÜN

Türk futbolunun sembol isimlerinden 'Hocaların hocası' lakaplı Metin Türel'in cenazesi bugün İstanbul'da toprağa verilecek. İstanbul Levent Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek Türel'in cenaze törenine spor dünyasından birçok ismin katılması bekleniyor.

TÜRK FUTBOLUNUN BAŞI SAĞOLSUN

Samsunspor futbol komitesi üyesi Ercan Koloğlu da, Teknik Direktör Metin Türel Kırmızı- Beyazlı kulüpte görev yaparken takım kaptanıydı. Türel'e Allah'tan rahmet dileyen Kaptan Ercan, "Aldığımız kötü haberlerden birisiydi. Türk futbolunun başı sağ olsun. Duayen bir spor adamını kaybettik. O sezon takımın son sıradan alıp ligi 7. bitirmemizde büyük emekleri vardı. Onlarca anı biriktirdik. Çok güzel bir insandı" dedi.

BENİM İÇİN YERİ AYRIDIR

Metin Türel'li Samsunspor'un yıldız isimlerinden Celil Sağır da, duayen ismin kendisi için ayrı bir yerde olduğunu söyledi. Şu anda Yılport Samsunspor'da futbol komitesinde görev yapan Celil Sağır, "Metin hocanın bende yeri ayrıdır. Beni gerek Milli takım hocalarına, gerekse diğer antrenörlere çok överdi. Babacan bir tavrı vardı. Karşısındakini kırmamak için şaka yoluyla her şeyi söylerdi. Türk futbolu bilgi anlamında çok donanımlı bir antrenörü kaybetti. Allah rahmet eylesin" dedi.