Samsun Büyükşehir Belediyesi Bakım Merkezi Veterineri Hekimi Hande Yaman, Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'ndeki kış çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sert kış koşullarında, sokak hayvanlarının barınması ve beslenmelerini üstlendiklerini kaydeden Yaman, vatandaşlara da tavsiyelerde bulundu.

KIŞ AYLARINDA MİSAFİRLER ARTIYOR

Bakım merkezinin 156 dönümlük bir arazide kurulu oldğunu söyleyen Yaman, "25 dönümü kedi kasabası, geri kalan kısmı da mama fabrikası ve köpek yaşam alanlarını oluşturuyor. Kış hazırlıklarımızı tamamladık. Hayvanseverlerle birlikte düzenlediğimiz bir konteynerımız var. İçinde ısıtma sistemi bulunuyor. Hayvanseverlerin destekleriyle gelen battaniyeler, kedi yuvalarında yer alıyor. Burada kediler kışı sıcak geçiriyorlar. Konteynerda istedikleri zaman girip çıkabilecekleri kapılar bulunuyor, kedi kasabamızda dolaştıktan sonra üşüdüklerinde yine konteynera geri dönüyorlar. Aynı zamanda yeni düzenlediğimiz bir konteyner daha var, orada yavru kedilerimizi sahiplendiriyoruz. Yine bize belediyeler aracılığıyla veya göreve gittiğimiz yerlerden aldığımız yaralı kedi ve köpeklerimiz ile normalde yaz aylarında açık alanda olan köpeklerimiz için de kapalı alanlar oluşturduk. Kış aylarında barınağımızda çok fazla kedi ve köpek misafir ediyoruz. Hayvanseverlerimiz oldukça ilgi gösteriyor. Burada sıcak yuva bulabiliyorlar ama sevgi lazım hayvanlarımıza. Hayvanseverlerimize sevgilerini esirgemedikleri için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

LÜTFEN HABER VERİN

Vatandaşlara da tavsiyelerde bulunan Yaman, "Kış aylarında sokakta üşüyen hayvan gördüklerinde öncelikle bulundukları ilçe belediyelerini arayabilirler. Belediyelerde bu işlerde görevlendirilmiş 7 gün 24 saat çalışan ekiplerimiz var. Ekiplerimize adres verip, kaçmasın diye kedinin veya köpeğin yanında bekleyebilirler. Ekipler daha sonra hayvanı buraya getiriyor. Eğer hastaysa muayenesi yapılıyor ve kendi alanına alınıyor. Sokaktaki hayvanlara kendisi yardım etmek isteyen vatandaşlarımız da besleme noktalarımızda bulunan kedi ve köpek evlerine battaniye, yastık koyabilirler veya hayvanları soğuk günlerde dükkanlarına, bahçelerine alabilirler. Lütfen kedilerimize ve köpeklerimize sokaklarda sahip çıkalım. Onları hasta, yaralı gördüğümüzde lütfen yetkililerle irtibata geçelim" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER