MHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, Samsun İl Başkanı Taner Tekin bugün İlkadım, Canik ve Alaçam belediye başkan adaylarını açıklayacak. Canik'te eski il başkanlarından Abdullah Karabıçak, İlkadım'da eski belediye başkanı Necattin Demirtaş, Alaçam'da da yine eski belediye başkanı İlyas Acar aday gösterilecek.

MHP'de Çarşamba belediye başkanlığı için Ayvacık eski belediye başkanı Erkan Avcı'nın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Erkan Avcı'nın adaylığının açıklanması hafta içine bırakılabilir. Havza için eski belediye başkanı Tuncer Keskin ile İlkadım Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Alaattin Er'in adı geçiyor. MHP'de Havza adayının da Çarşamba adayı Erkan Avcı ile birlikte açıklanması sürpriz olmayacak.

SİYASET SÜRPRİZLERE GEBE Mİ?

Öte yandan özellikle AK Parti çevrelerinde her gün yeni aday adayları konuşulurken sürpriz isimler de gündeme geliyor. Kulislerde konuşulan isimler üzerine yapılan yorumlarda şans ibresi sık sık yer değiştiriyor. Gidip gelmeler daha çok Büyükşehir, İlkadım, Canik üzerinde yoğunlaşıyor.

Üç döneme takılan üç ilçeden Çarşamba'da kimi yorumcular mevcut Başkan Hüseyin Dündar'a dördüncü dönem şansı verirken, kimileri de bunun olmayacağını öne sürüyor. AK Parti'de üç dönem kuralının bazı başkanlar için yumuşatılabileceği ya da üç dönemi başarıyla tamamlayan bazı başkanların bir başka bölge kaydırılabileceği biliniyor.