AK Parti Samsun İl Teşkilatında temayül heyecanı yaşandı. Teşkilat üyelerinin eğilimini ölçmek için yapılan temayül yoklaması ilk kez elektronik ortamda gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen e-temayülde 3 bine yakın teşkilat mensubu, 17 ilçe için oy kullanırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi temayüle katılmadı. 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen e-temayül, sistemde yaşanan problem nedeniyle 45 dakika gecikmeli başladı.

6 TON KAĞIT TASARRUFU

Temayül yoklaması öncesinde bilgilendirmelerde bulunan AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Bölge Koordinatörü ve Temayül Komisyon Başkanı Bülent Yağmur, "E-temayül ile işleri hızlandırdık. Hem zamandan hem de paradan tasarruf ettik. E-başvuru ve e-temayül sayesinde 6 ton kağıt tasarruf ettik. Teşkilat mensuplarımız tarafından mevcut ilçe belediye başkanlarımızın değerlendirmesi yapılacak. İlçe belediye başkanlarına ilişkin; 'belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz? Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz? Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz? Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?' soruları sorulacak ve değerlendirme yapılacak" ifadelerini kullandı.

TÜM BELEDİYELERİ ALACAĞIZ

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu söyleyen Yağmur, "Bu seçimler AK Parti'nin 2023 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirmesi için en önemli anahtar. Çok çalışmamız gerekiyor, kapı kapı dolaşarak hizmetlerimizi anlatmamız gerekiyor. 16 yıllık hizmet hareketimizde sürekli hizmetlerimizi artırarak devam ettik. Biz hep yeniliklerin ve gelişmelerin partisiyiz. İnternete bağlanan her kardeşimiz internet üzerinden ön başvurusunu gerçekleştirdi. Samsun'da bir belediye AK Parti'de değil, umarım bu seçimde tüm belediyeleri alacağız" şeklinde konuştu.

SONUÇLAR ERDOĞAN'DA

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ise temayülün hayırlı olmasını diledi. Ardından temayül yoklamasına geçildi. Temayül yoklamasına ayrıca AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, AK Parti Amasya Milletvekili Levent Karahocagil, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu başkanı ve üyeleri, parti içi demokrasi hakem kurulu ve üyeleri; il, ilçe kadın kolları başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, il, ilçe gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları, tüm belediye meclis üyeleri, parti üyeliği devam eden eski il başkanları katıldı. E-temayül sonuçları doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Genel Merkezine ulaştı.

Şükrü Berk ASKAR