Tofaş Spor Salonu'nda tempolu başlayan mücadelenin başında Vidmar ile boyalı alanı etkili kullanan Banvit, Fortson'ın da skora katkı yapmasıyla ilk periyotu 20-13 önde tamamladı. İkinci periyotun başında hücumda topu daha iyi paylaşan ve savunmada da rakibine kolay sayı şansı vermeyen Galatasaray Odeabank, 5 dakika içerisinde bulduğu 17 sayıyla öne geçti (27-26). Karşılaşmanın ilk yarısını 38-35 geride tamamlayan Galatasaray Odeabank, üçüncü çeyrekte Sinan Güler'in dış atışları ve Stephane Lasme'nin de boyalı alandaki etkinliğiyle son 10 dakikalık bölüme 60-53 üstün girdi. Mücadelenin final periyotu nefes keserken, bitime 1 saniye kala AJ Slaughter'ın üç sayılık basketiyle Banvit, karşılaşmadan 74-73 galibiyetle ayrıldı.
MAÇIN OYUNCUSU SLAUGHTER
Öte yandan FIAT EGEA maçın en değerli oyuncusu, Banvit'ten AJ Slaughter seçildi. Yarı finale yükselme başarısı gösteren Banvit'te son hücumu değerlendiren AJ Slaughter 14 sayı- 2 ribaundla maçı tamamladı. Bandırma ekibinde ayrıca Courtney Fortson 25 sayı - 6 ribaund - 8 asist ve Adrien Moerman da 18 sayı - 9 ribaundla oynadı. Galatasaray Odeabank'ta ise Stephane Lasme 14 sayı - 3 ribaund - 4 blokluk performansıyla ön plana çıkarken, Sinan Güler 11 sayı - 3 ribaund - 3 asist, Blake Schilb 14 sayı - 4 ribaund - 3 asist ve Vladimir Micov da 11 sayı - 6 ribaund - 3 asistle maçı tamamladı.
YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU
Kupada ilk gün oynanan karşılaşmaların ardından Fenerbahçe ve Pınar Karşıyaka yarı finale yükselirken, ikinci gün ise Darüşşafaka Doğuş ile Banvit son dört arasına adını yazdırdı. FIAT Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşmalar, yarın oynanacak. Saat 17.00'da başlayacak mücadelede Fenerbahçe ile Pınar Karşıyaka, saat 20.00'da da Darüşşafaka Doğuş ile Banvit karşı karşıya gelecek.