Samsun'un İlkadım ilçesinde Çay Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarında 7. katta yalnız yaşayan 63 yaşındaki Asiye Yetkin, kolunu yukarı kaldırdığı ve aniden düşen yatak ile baza arasına sıkıştı. Bazadan kolunu kurtaramayan Yetkin, yanındaki cep telefonuyla oğlu Adem Yetkin'e ulaşarak yardım istedi. Eve gelen Adem Yetkin, yanında kapının anahtarı bulunmadığı için sitedeki görevlilerden yardım istedi.

Adem Yetkin, annesinin sağlığı için paniklemesi nedeniyle site görevlilerine kapıyı kırmalarını istedi. Kazma ile kapı kilitlerine vuran görevliler, açmakta başarılı olamadı.

Olay yerine gelen, polis, 112 Acil Servis ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. İtfaiye, merdiven yardımı ile camdan evin içine girerek, yaşlı kadının kolunu sıkıştığı yerden kurtardı. Kapı kilitlerinin dışarından kırılması nedeniyle açılamadı. Bunun üzerine itfaiye çelik kapıyı açmak için çalışma başlattı.

Ekipler, yaklaşık 1,5 saat süren koç başı ve aletlerle yapılan çalışma sonucu kapıyı güçlükle açabildi. Kapının açılmasıyla birlikte 112 Acil Servis ekipleri, Asiye Yetkin'e ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulans ile Samsun Medicana Hastanesi'ne kaldırdı. Asiye Yetkin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bayram OK