İlk haber geçen Cumartesi öğleden sonra geldi 'Mustafa Demir'in adaylığı tamam' diye. Aynı akşam önce 'yüzde seksen' sonra 'yüzde doksan garanti' diye söylenir oldu. Duyduk ve aklımızın bir köşesine yazdık ama gazetemize yazmadık. Bizim meslek anlayışımıza göre 'en az üç yerden doğrulanmamış söylenti haber değildi' ve henüz yeterince doğrulatamamıştık.

Pazartesi akşam geç saatlerde geldi bir başka kanaldan aynı konuda bir haber daha, oldukça sağlam bir kanaldı ve oldukça kesin konuşuyordu. Böyle bir olayı hele de öyle bir kaynaktan duyduktan sonra yok sayamazdık. Çok değişik ve hatta birbirine karşıt ama her biri de mutlak güvenilecek en azından benim güvendiğim insanları aradık. Uzun uzun konuştuk, tekrar tekrar sorduk, soruşturduk ve sonunda inandık. İnandığımız için de bu bilgiyi okuyucularımızla, Samsun ve Türkiye kamuoyuyla paylaşmaya karar verdik.

Gece saat 23.00'de yıktık birinci sayfayı ve yeniden yaptık. Yaptığımız haberin getireceği sesi, uyandıracağı yankıyı biliyorduk. Bilerek yaptık o haberi. Çünkü haber doğruydu çünkü kendimize, kaynaklarımıza inanıyorduk ve topluma karşı sorumluluğumuzun bilincindeydik. O bilinçle ve öncesindeki yoğun çabanın özgüveniyle verdik o kararı.

Dün bazı dostlarımız doğrudan sordular, doğrudan soracak kadar hukukumuz ya da özgüveni olmayan kimi çevreler de dolaylı olarak bir şeyler öğrenmeye çalıştılar. Hepsine aynı cevabı verdik: Haberimizin arkasındayız. Dün de arkasındaydık, bugün de arkasındayız, yarın da arkasında olacağız.

Bu haberin tüm onuru mesai arkadaşlarımın varsa tüm sorumluluğu da benimdir. Ben bir basın mensubu olarak bu mesleğe adım attığım günden bu güne kadar 'doğruluğuna ve ahlakiliğine' inanmadığım hiçbir habere imza atmadım. İmza attığım her haberin de sonuna kadar arkasında durdum. Bu haberin de arkasındayım. Bu haber doğru haberdir.

Evet, doğrudur ve 'en büyük irade' farklı bir karar verinceye kadar da 'geçerlidir.' 'En üst makam ve en büyük iradenin' değişen zaman ve şartlar içerisinde -ihtimal verilmiyor ama- farklı bir karar vermesi halinde de 'geçerli karar' olma vasfı değişse bile doğru olma özelliği değişmez. Çünkü bu haber doğrudur.