EKRANA KİLİTLEDİ

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, salı akşamlarının sevilen spor programlarından 'futbol55'e konuk oldu. Haberaks TV'de yayınlanan programda Selçuk Kaya ve Murat Sandıkçı ile birlikte taraftarlardan da gelen soruları cevaplayan Taşkın, şampiyonluk söylemlerini yineledi. Samsunspor'a geliş hikayesinden takımın son durumuna, özel yaşantısından eleştirilere kadar bir çok konuda önemli açıklamalar yapan Taşkın, istifa söylemlerinin ise enerjisini düşürdüğünü ifade etti. Kulaklarını eleştirilere tıkadığını ve işine odaklandığını söyleyen Taşkın, şampiyonluk yolunda herkese büyük görev düştüğünü belirtti.

ELEKTRİK ALDIM

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, Samsunspor'a geliş hikayesiyle başlayıp, şunları söyledi: "İlk olarak 2. Başkanımız Tahsin Kosif aradı beni. Foça'da yazlıktaydım. Sonrasında Reşat Çağan aradı Başkan İsmail Uyanık'ın benimle görüşmek istediğini söyledi. Gedik her şey güzel geçti. Ne aracı, ne başka bir şey, ne siyaset, geldik görüştük anlaştık. Ciddi bir elektrik aldık. Ben aslında bu liglerde çalışmaktan yorulmuştum. Çünkü çok zor bir lig. Üst ligleri istiyordum. Görüştüğüm takımlar da vardı. Tahsin Kosif beni aradığımda heyecanlandım. Ben burada yardımcı hoca olarak çalışırken hep teknik adam olarak çalışma isteğim vardı. Telefon gelince de üst ligler fikrim değişti."

BAŞKAN AĞABEYİM GİBİ

"İsmail Uyanık benim gözümde bir ağabey. Ağabeyim gibi seviyorum. Çok samimi bir insan. İyi bir lider. Çok güven veriyor. Ben ve ekibim severek, sayarak çalışıyoruz. Ona da güveniyoruz. Ben Sancaktepe maçından sonra İsmail başkanla konuşmamızda ufacık bir ima duysaydım bırakıp gidecektim ama öyle olmadı. Sonrasında 8 haftalık yenilmezlik serisi ortaya çıktı. İsmail Uyanık'ın çok büyük bir katkısı var bizlere. Burada çok samimi bir aile ortamı var. Başkanımız ve yönetimimize aramızda güzel bir bağ var. Biz bu işin sonunu getireceğiz. Burada güzel bir çalışma var, ne olur yazık etmeyelim. Güzel günler gelecek, biraz sabır ve sağduyulu olalım."

İZ BIRAKMAYAN GELDİM

"Geçen yıl Manisaspor'la maça gelmiştik. Engin İpekoğlu hocaydı, sürekli sosyal medyanın baskısından yorulduğunu söylüyordu. 2 hafta sonra da istifa etti. Engin hoca bırakmasaydı belki de takım düşmeyecekti. Öyle bir baskı geldi ki bıraktı. Benim açımdan sıkıntı yok ama sosyal medya etkili oluyor. Cici Multescu'dan sonra Samsunspor'un teknik adam istikrarı yok. Bir takımın şampiyon olması için yönetim istikrarı, hoca istikrarı ve oyuncu istikrarı şart. Bunları kalmak için söylemiyorum. Ben Samsunspor'u sevdiğim için buradayım. Buraya para pul kazanmaya gelmedim. Ben buraya iz bırakmaya geldim. Bize inansınlar, destek versinler başaracağız."

KALICI BAŞARIYA BAKIN

"Bu takımın burada olması medyaya da zarar veriyor. Takım üst liglerde olsa bu şehrin de havası değişecek. Bunları göz önünde bulundurmak lazım. Haftalık başarılarla değil kalıcı başarılarla önümüze bakmalıyız. Öyle yapıp sonrasında da başarıya odaklanmalıyız. Sosyal medya hesabın var ama sürekli kullanmıyorum. İnstagrama ve twittera bakıyorum. Yerel medyayı çok fazla takip ettiğimi söyleyemem. Maçlardan sonra eleştirilerin dozu da artıyor. Enerjimiz düşürmemek için bakmıyorum. Hatta çevremdekilere okuduklarınızı bana söylemeyin, diyorum. Beni veya kulübü sosyal medya yönetmeye kalkarsa iyi yerlere gidilemez."

ERHAN KATKI SAĞLAR

"Ben doğru yerdeyim, istediğim oyunu oynuyoruz, çocuklar ne diyorsak yapıyor. Kadroda beklentimizin daha yüksek olduğumuz oyuncular vardı. Onlar da uzun vadede bize katkı sağlayacak. Kadronun genelinden memnunum. Erhan Şentürk alındığında ben yeni gelmiştim. Bana söylediklerinde çok doğru yaptıklarını söyledim. Manisaspor'da şampiyon olduğum sene, o da Kocaeli'ndeydi her hafta gol atıyordu. Keşke böyle bir oyuncum olsa diyordum. Daha istenilen seviyeye gelmedi. Hoca olarak gerekli şansı verdiğimi düşünüyorum. Ancak bir doku tutmadı bu ana kadar. Ondan umutluyum. Kendine olan güveni yakalarsa büyük katkı sağlar."

BURASI BÜYÜK CAMİA

"Oyuncu olarak çok büyük takımlarda oynadım. Hoca olarak bu kadar büyük bir camiada çalışmadım. Cenk'le, Celil'le, Ercan'la, Serkan'la karşılıklı oynadım. Cenk iyi santrafordu. Shota benim dönemimde iyi santrafordu. Maçlar öncesinde oyuncuları daha motive edecek, kalbine girebilecek şeyler yapıyoruz. Sarıyer'in hocası Serdar Bozkurt'un bizim maç öncesi konuşmasını da dinledim. O onun tarzı. Manisa'dayken sıcaklayıp, ceketi çıkarıyordum. Sonrasında gol oluyordu. Buna dikkat etmişler 'Keramet cekette' diye haber yaptılar. Sonra burada da yaptılar. Benim öyle bir batıl inancım yok. Dua ederim. Maç öncesinde de maç içerisinde de dualar ederim."

19 YIL SONRA BABA OLDUM

"Ben 19 yıl sonra baba oldum. Eşim MS hastası. Uzun yıllar çocuğumuz olmadı. Tedaviler gördük ve 19 yıl sonra Allah bize evlat nasip etti. Ona da aşırı düşkünlüğümüz var. Onun için ailemi Samsun'a getirmedim. Burada güçlü bir oluşum ar. Ailemi buraya getirsem belki de işime fazla yoğunlaşamayabilirdim. Bunun için Samsun'a getirmedim. Ara sıra gelip 3-5 gün kalıp dönüyorlar. İkinci dönem Allah nasip ederse, rahatlarsak onları da buraya getirmeyi planlıyorum. Futbol dışında Samsun'da geziyorum. Çiftlik Caddesi'nde Atakum'da dolaşıyoruz. Samsun güzel bir kent. Dışarıda bizlere de büyük ilgi var. İlgi gösterenlere teşekkür ediyorum."

SARIYER BERABERLİĞİ

Takımın ligdeki durumuna da değinen Taner Taşkın, şöyle devam etti: "Sarıyer üstün oynadığımız bir maçtı. Oyunu tutabileceğim, ikiyi üçü bulabileceğimiz pozisyonlar vardı. Talihsiz bir şekilde gol yedik ve karşılaşma berabere bitti. Bir hafta önce Keçiörengücü maçında kötü bir yenilgi aldık. İyi oyun ve mücadele yoktu. Bu maçın ardından Sarıyer gibi bir takımla oynamak zor. Ancak iyi analiz ettik. Maçın genelinde de oyunu domine eden, her alanda etkili olan bir Samsunspor vardı. Böyle maçlarda 2-3 bulup koparmak lazım. Talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Biz yeni kurulmuş bir takımın zorluklarını aştık. Böyle kayıplar, kazalar olacak."

BEŞİR'İ NEDEN ALDI?

"Maçın 90 dakikasını Haberaks TV'den aldığımız görüntülerle izledim. İlk değişikliği 80'de yaptım. Rakibin bu zamana kadar attığı gollerin birçoğu yan toplardan kafayla gelmişti. Boy olarak da kısa bir takım olduğumuz için Şahin'i oyuna aldık. İki stoperin önüne Şahin'i aldım. 83. dakikada da Kubilay çok yorulmuştu. Yorulduğu iyice belli olunca rakibin de boyunu uzatmak ve yan toplara önlem almak için Muhammet'i oyuna aldım. Ama ikinci forvet gibi değil kanat gibi oyuna aldım. Ben Muhammet Beşir'i gol bulayım diye değil, rakibi sol bekinin ileriye çıkmasını engellemek ve yan toplarda da katkı sağlaması için koydum."

ÇOK YIPRATIYORLAR

"Muhammet Beşir'i de çok fazla yıpratıyorlar, beni de yıpratıyorlar. Muhammet Beşir'i oynatsam da eleştiriliyorum, oynatmasam da. 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik aldık. Keçiörengücü'ne mağlup olunca hoca istifa dediler. Bunlar bizim enerjimizi alıyor. Muhammet gibi 22 yaşında pırıl pırıl bir oyuncumuz var. Onun üzerine koyacağımız çok şey var. Bu çocuğumuzu fazla yıpratmasınlar. Muhammet uzayan ligde ciddi katkı sağlayacaktır. Bizim düşüncelerimizle başkalarının düşüncesi örtüşmeyebilir, bugün yine aynı maçı oynasam aynı hamleleri yapardım. Sosyal medyada çok fazla yıpratılıyoruz. Taraftarın biraz daha sağduyulu olması lazım. Burası futbol şehri. Dışarıdaki hocalar bize birçok şeyi doğru yaptığımız söylerken burada sürekli eleştirilmemiz çok garip. Ben artık iyi niyet aramıyorum."

ANTRENÖRLÜK BAŞARISI

"Bir hafta önce Keçiörengücü'ne mağlup olduk ama bir haftada Sarıyer gibi lider önünde üstün oynadık. Bu da antrenörlük ve ekip başarısıdır. 8 haftadır oynamayan Canberk, 9 haftadır oynamayan Enes vardı. Onları oynattım hiç sırıtmadılar. Bu da antrenörlük ve ekip başarısıdır. Enerjisi düşük bir takımı ayağa kaldırmak da antrenör ve ekip başarısıdır. Kimse bunları konuşmuyor. Herkes takılmış 87. dakikada yediğimiz gole. Arkadaşlar buna bakmayın bunu en üst düzey takımdakiler de yaşıyor. Bu hamleden dolayı kaybedilen bir maç değil. İnegöl maçında rakip 10 kişi kaldı savunmaya takviye yaptım, 'rakip eksikmiş savunmaya adam mı alınır' dediler. Sarıyer'de forvet aldım 'Niye forvet aldı diyorsunuz'. Bırakın da işimizi yapalım."

HAYAL SATMADIM

"Buraya geldiğimden bu yana hiç kimseye hayal satmadım. Bu lig zor bir lig dedim. Maç ortalaması 2 olan takımların genelde yüzde 99'u şampiyon olur dedim. Bizim grubumuzda bu olacak. Biz artı birle gidiyoruz. Bu puanlar Allah nasip ederse üstüne koya koya gidecek, eksilmeyecek. Rakiplerimizin de teker teker aşağıya doğru geldiğini göreceksiniz. Her söylediğim çıkacak. Her şey benim istediğim doğrultuda gidiyor. 8 galibiyet 3 beraberlik 2 mağlubiyet var. Hoca istifa deniyor. Bunlar ayıp, bizim enerjimizi düşürmeyin. Bizim şampiyon olmamızı istiyorsanız destek verin. Ben Samsunspor'un başarısı için buradayım. Buraya gelmeden önce 10 yılda iki şampiyonluk, iki play-off yaptım. Yürekten çalışıyorum. Sürekli mesai harcıyoruz. İyi oynayan ve iyi mücadele eden bir takımım var. Zaman zaman da kötü oynayıp yenileceğiz. Bizim görevimiz de bunların tedbirini almak ve alıyoruz."

İŞİME BAKIYORUM

"Bizim üzülmeye sıkılmaya hakkımız yok. Kulaklarımı tıkadım. Sadece işime bakıyorum. Oyuncularımla birlikte daha iyi neler yapabiliriz ona bakıyorum. İyi niyetli taraftarlar da var. Onlar takımın iyi olmasını istiyor. Ancak bazı hakaretler yenilir yutulur cinsten değil. Avukatım gerekli işlemlere başladı. İnsanların kişiliğini, adamlığını aldığı sonuçlara göre değerlendirenler var. Şahsiyetli adamlar öyle şeyler yazmaz. Hepimiz aile babasıyız. O şekilde yapılan ithamlar hiç yakışmıyor. Karadeniz'in adamı merttir. Ben onları ne taraftar olarak görüyorum ne de başka bir şey. Bazı puanlar kaybettik. Sancaktepe maçı tamamen benim hatamdı. Bunu kabul ediyorum."

5 YILLIK BİR KADRO

"Doğru tohumlarla kurulmuş 5 yıllık bir takım var burada. Kadro mühendisliği çok iyi. İskelet çok iyi. Tabiki verim alamadığımız oyuncular da var. Lig uzun maraton, bu yarı belki bazı oyuculardan istediğimizi alamadık ama o oyuncular da ikinci yarı yeni transfermiş gibi katkıda bulunacaktır. İlerleyen süreçte rakiplerimiz de çapraz maçlar oynayacak. Onların da puanları geriye gelecektir. İlk yarı zorluk derecesi yüksek maçları dışarıda oynadık. Bir tek rakibimiz konumundaki Sancaktepe ve Kastamonu'ya gideceğiz. Bu önemli bir avantaj. Şu andaki puanımız kötü değil, sadece rakiplerimiz bir tık yukarıda. Zamanla bu durum değişecek liderliği alacağız. Manisaspor'la 66 puanla şampiyon oldum. Bizim hedefimi 2 puan ama fazlasını istiyoruz. Üzerine de çıkacağız. Biz oturdukça daha iyi bir takım haline geliyoruz. İpler bizim elimize geçerse rakiplerimizin stres altında neler yapabilecekleri önemli. Bizler koşmaya başlamadık, yürüyoruz. Biraz koşalım neler olacağını göreceğiz."