CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, ittifak hareketliliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. İYİ Partili Yaşar, "İttifak Samsun'a olumlu yansır" yorumunda bulunurken, CHP'li Zeybek, "Bizim gibi düşünen partilerle birlikte hareket etme zorunluluğumuz var" dedi. İttifağa karşı olmadığını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Temel Armutçu, "Formül bulunabilir. Kararı genel merkezimiz verecektir" ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE HAREKET ZORUNLULUK

İttifak görüşmelerini değerlendiren CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Önümüzde bir yerel seçim var. Her zaman olduğu gibi bu seçimler de ülkemizin geleceği açısından büyük bir önem arz ediyor. Burada bizim gibi düşünen, bizim gibi çalışan tüm siyasi partilerle birlikte hareket etme zorunluluğumuz var. Ben inanıyorum ki MHP tabanı da bu seçimde bizimle hareket edecektir. Bu seçimde muhalefette bulunan tüm partiler, mutlaka bulunduğu şehirlerde CHP adaylarına destek verecektir düşüncesindeyim. Seçilen CHP'li belediye başkanları da parti ayrımı yapmadan herkesi kucaklayacak bir yönetim anlayışıyla çalışacaklardır" diye konuştu.

OLUMLU YANSIR

İYİ Parti ile CHP arasındaki 'seçim iş birliği' görüşmeleri hakkında konuşan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 'Henüz kesin bir şey yok ama olumsuz bir şey de yok, her şey iyi gidiyor. Henüz genel başkanlarımız görüşmedi. Her şey genel başkanların görüşmelerinden sonra netleşir. Ancak şu ana kadar gelişmeler oldukça iyi. İyi şeyler olacak diye düşünüyorum. Bu iş birliği Samsun'a da olumlu yansıyacaktır" dedi.

FORMÜL BULUNABİLİR

CHP'nin ''Saadet Partisi'nden haftaya randevu alacağız" açıklamasını değerlendiren Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, "Geçmiş dönemde bir ittifak yapıldı, Saadet Partisi birleşme adına önemli bir partiydi. CHP'nin bize gelmesinde bir sakınca yok. Bütün partiler birbirleriyle istişare yapar. İttifakla alakalı bir görüntü yok, buna genel merkezimiz karar verir; biz de buna itaat ederiz. Ben toplumun ayrışmışlığını ortadan kaldırabilmek için ittifak olabileceğine inanıyorum. Milletin yararına olacak her türlü hareketin destekçisi oluruz. Herhangi bir CHP'li Saadet Partisi ile ittifaktan yana olabilir veya Saadet Partililer CHP ile ittifaktan yana olabilir. Bugün Türkiye'nin kurtuluşu neyse onun için mücadele etmeliyiz. Yerel seçimlerde de siyasetten çok akademik kariyeri olan, projeler üretebilecek, yereldeki sıkıntıları çözebilecek belediye başkanların tercih edilmelidir. Çünkü burası bizim yaşadığımız şehir, kapımızın önü. Yerelde ittifağa karşı değilim, kararı alacak olan genel merkezimiz. Ortak bir formül bulunabilir" sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU, Barış BUDANOĞLU