CHP lideri Kılıçdaroğlu Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Türk İş Genel Merkezi'nde yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Gündemde asgari ücret, taşeron işçiler, emeklilikte yaşa takılanlar ve örgütlenmeyle ilgili yaşanan sorunlar vardı.
Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı. Türk-İş Başkanı Atalay, aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerini hatırlatarak, tespit komisyonunda asgari ücretli bir işçiye de yer vereceklerini söyledi.

Yaklaşık iki aydır asgari ücretin 2 bin liraya çıkarılması gerektiğini ifade ettiklerini ve aralık ayından itibaren bu rakam üzerinden pazarlıkların yapılması gerektiğini belirten Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene belki ilk olarak komisyona asgari ücretli çalışan bir işçi vereceğiz. O kişi komisyon üyelerine bu parayla nasıl geçindiğini anlatacak. Taşeronla ilgili kadroya geçemeyenler var. Ülkeyi yönetenlerin bunu halletmesi gerekiyor. İş kazalarında arkadaşlarımız can vermeye devam ediyor. Dün Zonguldak'ta üç arkadaşımız madende rahmetli oldu. Bunlara da son vermek gerekiyor, insanları yaşatmak gerekiyor. Emeklilikte yaşa takılanlar var. Onların da bizden beklentileri var. Örgütlenmeyle ilgili hala da çemberi kıramadık. Belediyenin, partinin sendikası olmaz, işçinin sendikası olur."

KILIÇDAROĞLU: 2 BİN LİRA NEDİR? KİRA MI ÖDENİR, EV Mİ GEÇİNDİRİLİR?
Atalay'ın ardından konuşan Kılıçdaroğlu, "Biz halkın partisi olarak toplumun her kesiminin sorunlarını dile getirmekle görevliyiz. İşçilerin büyük sorunları var, sigortasız çalışan binlerce insan var" dedi.

İki bin lira ile asgari ücretlinin geçinemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "2 bin lira nedir? Kira mı ödenir, ev mi geçindirilir? 2 bin lirayla çocuğun masrafı mı karşılanır? Üç öğün yemek mi yenir? Günde üç öğün simit yeseniz onu bile karşılamıyor ama mütevazi davranıyorlar ve net iki bin lira istiyorlar. Asgari ücretliden vergi alınması haksızlıktır. Asgari ücretli vergi altında ezilmektedir. İktidar olanların işçinin sesini duymaları gerekir. Saraylarında oturarak işçinin sesini duymayanlar topluma sağırdırlar. Toplumun sesine kulak kabartmaları gerekir diyorum" ifadelerini kullandı.