Türkiye'de ilk kez bir proje Samsun Atakum'da uygulanıyor. Özel öğrencilerin yer aldığı ' Haydi Spora' projesinde Atakum'da bulunan özel sporcular 4 kategoride aileleriyle spor yapma imkanı bulabiliyor

4 BRANŞTA SPOR

Atakum Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Atakum Belediyesi ve Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Haydi Spora' projesi büyük ilgi görüyor. Özel sporcuları kapsayan projede Atakum ilçesinde bulunan sporcular aileleriyle birlikte spor tesislerinden ücretsiz bir şekilde yararlanıyor. Yüzme, voleybol, basketbol, ve halk oyunları gibi çeşitli spor kategorilerinde aileleriyle birlikte spor yapma imkanı bulan özel sporcular gerçekleşen proje adeta hayata yeniden bağlanıyor.

AİLELER ÇOK MEMNUN

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 1080 özel ve engelli sporcuyu bünyesine katan Samsun, Türkiye sıralamasında en önde gelen il olarakta dikkatleri üzerine çekiyor. Başlatılan projeden çok memnun olduklarını dile getiren anne ve babalar ise çocuklarının moral ve motivasyon yönünden olumlu adımlar attığını ifade ediyor. Mayıs ayına kadar devam edecek projede dileyen tüm özel sporcular 4 kategoride antrenörler tarafından eğitim alma fırsatı bulabilecek.

GURUR VEREN PROJE

Atakum Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, "Türkiye'de ilk kez bir proje Atakum'da uygulanıyor. Projede amacımız Atakum ilçesinde bulunan özel sporcularımızı sporla tanıştırmak ve onların yaşam standartlarını daha iyi yerlere getirmek. Amacımız sadece özel çoçuklarımıza yönelik değil. Onların ailelerini de çocuklarımızla beraber tesislerimizde misafir edip spor yapmalarını sağlamak. Bunu başardığımızı görebilmek ise bizim en büyük mutluluğumuz. Samsun olarak bu konuda ön plana çıkmak ise gurur verici bir olay"diye konuştu.

Salim YILDIZ ÖZEL