Gevaş Belediyesi'ne iş makinesi desteğinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gevaş'a gitti.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe tarafından havaalanında karşılanan Yılmaz ve beraberindekiler, ilk olarak Gevaş Belediyesi'ne geçti.

Gerçekleştirilen belediye ziyaretinde kısa bir konuşma yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, 'Belediye başkanımız 1990-92 yılları arasında Van'da karayolları müdürlüğü yapmış bir isim. Bölgeyi hepimiz kadar iyi bilen birisi ve 17 yıldır Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyor. Genel merkez üzerinden kardeş belediyecilik yürütülürken kendileri ile bir araya geldik. İnşallah kendilerinin tecrübelerinden istifade edeceğiz. Samsun'a yapmış olduğunuz gibi bu anlamda bize de bir ağabeylik yapmış olacaksınız. Tüm beklentimiz budur. Bu ziyaretten dolayı size teşekkür ediyoruz' dedi.

"VAN İKİNCİ DOĞUM YERİM"

Başkan Hakan ardından Gevaş ile ilgili bilgiler verdi.
Hakan'ın ardından konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, Van'ı ikinci doğum yeri olarak gördüğünü söyledi. Yılmaz, '1990-92 yılları arasında Van'a hizmet etme imkanım oldu. Çok severek burada görevimi yaptım. O yıllarda birlikte olduğum arkadaşlarımızla çok iyi çalıştık ve hizmet konusunda iyi bir şeyler yapmaya çalıştık. Arada 25 yıl geçti. Bugün yıllar önce beraber çalıştığımız arkadaşlarımız ile birlikte eskileri yad ettik. Genel merkezimiz de hizmete çok ihtiyacı olan belediyelerle birlikte kardeş belediyeler olsunlar diye bir projemiz olmuştu. Başbakanımıza sunulmuş bu proje yapıldı. Ardından bize listeler verdiler. 'Hangi ilçeler ile kardeş olmak istiyorsunuz' diye, ben hemen Gevaş ve Tuşba belediyelerini seçtim. Bu ilçeleri bana verin, buralar benim ikinci doğum yerim dedim. Bu şekilde Samsun olarak Tuşba ve Gevaş ile kardeş belediye olduk' diye konuştu.

Kardeş belediye olarak Gevaş ve Tuşba belediyelerine destek olacaklarını söyleyen Yılmaz, daha çok fikir alışverişinde bulunacaklarını dile getirdi. Yılmaz, 'Tabi ki hepimiz sınırlı imkanlara sahibiz. Van'ın en zengin ailesinin bile çocuklarının isteklerine tedbirli bakılır ve bir şekilde yerine getirilmesi için uğraş verilir. Ne kadar imkanınız olsa bile imkanlar her zaman sınırlıdır. Bugün Gevaş Belediyemizin belki imkanları sınırlı ama çok bilgili bir belediye başkanları var. Belki bir dönem içerisinde kıt imkanlar ile çok şey yapılmaz ama ben bir sonraki dönemde Gevaş'ın çok değişeceğine inanıyorum. Eski Gevaş'ın artık olmayacağına inanıyorum. Aynı şekilde Tuşba'da da bunlar olacaktır. Belediyecilik çok farklıdır. Belediyecilik bol imkanlarla güzel şeylerin yapıldığı bir şey değil. Belediyecilikte bilgi ve görgü çok önemlidir. Hele ki iyi bir ekiple çalışıyorsanız bu çok daha farklı oluyor. Çok parası olup da çok kötü belediyecilik görmedik. Elbette ki var. Biz elimizden geldikçe yardımlarımızı esirgemeyeceğiz. Ama biz daha çok bir araya geleceğiz ve konuşacağız. Bu şekilde işler çok daha iyi yürüyecektir' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Başkan Hakan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a Halime Hatun Kümbeti'nin maketini hediye etti. Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, ilçede kısa bir gezintinin ardından il merkezine geçtiler.