Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında evinde İtalyan temsilcisi Lazio'yu ağırladı. Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın 12'nci dakikasında sarı kırmızılıları 1-0 öne geçiren golü kaydederek bu sezon ilk kez golle buluşan Sabri Sarıoğlu, Avrupa kupalarında 6.5 yıl sonra tekrar rakip ağları havalandırdı.
Sabri Sarıoğlu Avrupa kupalarında son golünü 30 Temmuz 2009 günü oynanan UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Galatasaray'ın, İsrail temsilcisi Maccabi Netanya'yı deplasmanda 4-1 yendiği maçta atmıştı. Sarı kırmızılı oyuncu o maçın ardından 2 bin 394 gün sonra bir kez daha aynı mutluluğu yaşamış oldu.

SABRİ BU SEZON İLK GOLÜNÜ ATTI
Maçın ilk dakikalarda baskılı bir oyun sergileyen Lazio'nun bu baskısını kıran sarı-kırmızılılar kontrolü eline aldı ve 12. dakikada Sabri ile 1-0 öne geçti. Selçuk'un aşırtma pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Donk, meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra sağ tarafta bulunan Sabri'ye bıraktı. Müsait durumdaki Sabri, altıpas önünden şutunda meşin yuvarlağı kalecinin solundan ağlarla buluşturdu. Son olarak geçtiğimiz sezon nisan ayında Sivasspor ile oynanan Türkiye Kupası yarı final maçında gol atan deneyimli oyuncu, sarı-kırmızılı forma ile bu sezon ilk golünü attı.

SÜRPRİZ İLK 11
Kadroda istikrar oluşturmakta zorluk çeken ve savunma hattında bir türlü istediği verimi alamayan Teknik Direktör Mustafa Denizli, zorlu Lazio maçına sürpriz ilk 11 ile çıktı. Kalede Muslera, defans hattında ise Denayer, Koray, Hakan, Carole dörtlüsü ile başlayan deneyimli teknik adam, defansın hemen önünde Donk ve Chedjou'ya görev verdi. Sağ açıkta Sabri'ye forma veren Denizli, solda Sneijder, forvet arkasında Selçuk, ileri uçta ise Podolski dizilişi ile maça başladı.