Bedeli ölçülmez
Vali Osman Kaymak, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı. Kaymak mesajında, 'Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve '24 Kasım Öğretmenler Günü' olarak kutlanan bu günde, tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.
Cumhuriyetin erdemini öğreten, milletçe toplu olarak çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerinin; vatan sevgisi, fikir hürriyeti ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev üstlenmişlerdir. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Atatürk, 'milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' diyerek, medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir. Bu vesile ile Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan, 'Güçlü Yarınlar İçin 2023 Eğitim Vizyonu'nun ülkemize, milletimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum' ifadelerine yer verdi.

Öğretmen yol gösterendir

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan, mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Büyük özveri, sabır ve emek isteyen öğretmenlik, yüce olduğu kadar mesuliyeti ağır bir meslektir. Öğretmen, öğreten ve nesillerimize yol gösterendir. Gönüllerini dolduran meslek aşkıyla, bedeli hiçbir karşılıkla ödenemeyecek saygın ve özel bu mesleği icra eden, yurdumuzun dört bir yanında her şartta fedakarca görev yapan tüm öğretmenlerimizin ortaya koydukları gayret ve çabalar takdire şayandır. Yedi yüz seksen bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde dipdiri umutları ve bitmek bilmeyen inançlarıyla çalışan fedakarlık timsali öğretmenlerimiz sayesinde geleceğimizin daha aydınlık olduğuna inancımız tamdır. İlk emri 'oku' olan bir dinin, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, milletimizin verdiği güçlü destekle bizi iktidara taşıdığı 2002'den bu yana eğitimi öncelikli meselelerimiz arasına aldık. AK Parti olarak, her konuda olduğu gibi eğitim alanında da Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve köklü reformlarını gerçekleştirdik. Bugün artık eğitimde geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak derecede ileri bir noktada bulunmanın, standartları yukarı taşımış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. En değerli yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz, bu nedenle en fazla desteği eğitime verdik. 2002 yılında eğitime ayrılan bütçe yalnızca 10 milyar TL iken 2018'de bu miktarı 134 milyar TL'ye ulaştırdık. Gelecek vizyonumuza, tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla geleceğimizi inşa edeceğimiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize öğretmenlerimizin yetiştirdiği; araştıran, okuyan, üreten, güzel ahlak sahibi, insana saygı duyan nesiller ile ulaşacağımızı biliyoruz. Bu misyon ve vazife bilinciyle görevini ifa eden saygıdeğer öğretmenlerimizin hepsini hürmetle selamlıyor, Cumhuriyet'imizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olanlarını rahmet, minnet ve duayla anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum.'

Umudun kaynağı

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında 'Başöğretmen' unvanını alması vesilesiyle kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: "Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadar da önemli bir meslektir. Dünyanın en onurlu mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Anne ve babamızdan sonra bizlere hayatı öğreten, zor anlarımızda elimizden tutan, sevgi ve şefkatini sonsuz bir cömertlikle bizlere sunan, tüm öğrencilerini kendi evladı gibi benimseyip bağrına basan, onların geleceğini inşa ederken özveri ve sonsuz bir sabır ile emek sarf eden tüm öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Her zaman, her koşulda bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması aşamasında çok önemli bir role sahip olan öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve başarının anahtarı durumundadırlar. İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakarca çalışan, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, ülkemiz için daima umut ve dinamizm kaynağıdır. Bu nedenledir ki insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, idealizmlerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere kayıtsız kalmayan öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi sayesinde ülkemizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize uzun ömürler, eğitime gönül vermiş, bu mukaddes mesleği gururla yapan, mesleklerin en onurlusunu seçen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.'

Eğitim bilimsellikten uzaklaşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Zeybek, Türkiye'de eğitim ve öğretimin bilimden uzaklaştığını, dini eğitime ağırlık verildiğini ifade etti. Zeybek, 'Tek kişi veya dar bir gurubun 'İdeolojik ipoteği' altında olan eğitimde gelişme beklenemez. Hükümetin tasarruf tedbirleri Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinde azalmalara sebep oldu. MEB eğitim yatırımlarına ayrılan pay 2002 yılında yüzde 17,8 iken yıllar itibarı ile azalarak 2019 yılında 4,8 seviyesine inmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının bütçe rakamları önceki yıllara göre artmış gibi görünse de; gerçekte sürekli azalma yönünde olduğu görülmektedir. Kalkınmanın ve gelişmenin temel şartı, toplumun tamamının nitelikli eğitim almasına bağlıdır. Çağı yakalamanın en önemli koşulu eğitimden geçmektedir. Eğitim, doğmalarla değil bilimsel ve özgürce düşünen, sorgulayabilen şüpheci insanları yetiştirmektir. 16 yıllık iktidarın, verilen sözleri tutulmadığını görüyoruz. Eğitimde çağı yakalamak hedefleniyorsa; öğretmenlerin özgür ve bilimsel düşünen, tartışabilen, ekonomik olarak da rahat olmaları sağlanmalıdır. Siyasal iktidar öğretmeleri de ayrıştırdı: Kadrolu, sözleşmeli, ücretli olarak gruplandırdı. Aynı işi yapan fakat farklı ücret ödemelerinizle öğretmenler arasında ayrımcılık yaptınız. Öğretmenin dünyası karamsar, atanamayan binlerce genci öğretmen olacak hayali ile yetiştirdiler, KPSS sınavlarından başarılı olanları da mülakatlarla eleme yoluna gittiler. Eğitimdeki bu kara tabloyu ortadan kaldırmak, bütün yurttaşlarımızın görevidir. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarken, bütün öğretmenlerimizin iş güvencesi ile aldıkları ücretle ek iş yapmadan yaşayabilecek konumda, bilimsel, çağdaş, laik eğitimin yapıldığı, Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında eğitim verildiği bir ortam hayaliyle öğretmenlerimizin günü kutlu olsun' ifadelerini kullandı.

Mücadelede kararlıyız

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, öğretmenlerin her türlü zorluğa rağmen, sevgi ve sabırla, büyük fedakarlık göstererek mesleklerini icra ettiklerini dile getirdi. Hancıoğlu, 'Toplumumuzu aydınlık yarınlara taşıyacak nesillerin mimarı olan öğretmenlerimiz, bu özel günü coşku içinde kutlayamamakta; her gün daha da ağırlaşan sorunlarla boğuşmaktadır. Özellikle son 15 yıllık dönemde, eğitim politikalarını belirleyen siyasal otoritenin, öngörüsüz ve sorumsuz yaklaşımları yüzünden, eğitim sistemimiz ve onun asli unsuru olan eğitimcilerimiz ağır bedeller ödemiştir. Siyasi baskılar, özlük ve ekonomik haklarda yaşanan kötüye gidiş, öğretmenlerimizi her geçen gün biraz daha umutsuzluğa sürüklemektedir. Ulusumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul edişinin 90., bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 38. yıldönümü olan bugün; milletimizin, kendi geleceğinin mimarı olan öğretmenlerine hak ettiği itibarı er geç yeniden kazandıracağına olan inancımız tamdır. Bu inanç ve kararlılıkla, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün eğitim neferlerimizi, şükran ve rahmetle anıyorum' ifadelerini kullandı.

Şükran borçluyuz

Samsun'un 'Eğitimci' Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Şahin, öğretmenlik mesleğinin 'kutsal bir görev' olduğu vurgusunu yaptığı mesajında, "Bu ülkenin her bir bireyinin öğretmenlerimize şükran borcu vardır. Cefakar, fedakar, özverili gayretleriyle öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere gelmesinde üstlendikleri görevlerini başarıyla yapmışlar, yapmaya devam etmektedirler. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek, topluma, insanlığa, ülkemize hayırlı evlat olmalarını sağlamak için yüklendikleri ağır görevi gece gündüz demeden sürdürüyorlar. İşte bu nedenledir ki, her birimizin, ülkenin her bir bireyinin öğretmenlere karşı şükran borcu vardır. Bu anlamlı günde öğretmenlerimize olan saygımız ve sevgimizin sonsuz olduğunu bir kez daha yineliyorum. Tıpkı Başöğretmenimiz'in dediği gibi, öğretmenlerimiz gelecek nesillerimiz adına umut bağladığımız yegane ve en büyük gücümüzdür. Öğretmen olmanın onurunu taşıyan birini olarak, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olanlara sağlıklı ve mutlu hayatlar diliyorum' ifadelerini kullandı.

Toplumu aydınlatıyor

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Öğretmenlerin bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olduğunu belirten Başkan Tok, 'Öğretmenlik, 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' anlayışını ifade eden çok seçkin bir görevdir. Öğreticilik kutsaldır. Çünkü iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırma vazifesi, Allah peygamberine vermiştir. Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Milletler sahip oldukları değerleri, kıymeti, kültürü, yani varoluş sebeplerini, öğretmenleri vasıtasıyla gelecek nesillere aktarırlar. Öğretmenlerimiz, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuştur. En değerli varlığımız olan gençlerimizi gerekli bilgi beceri ve donanımla yetiştirerek geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimiz, her insanın hayatında vazgeçilmez ve unutulmaz bir öneme sahiptir. Bu düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Öğretmenler baş tacımız

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü'nü kutlayan Başkan Dündar, 'Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içinde, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen öğretmenlerimize minnettarız. Her zaman ve her şart altında bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olan öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve geleceğin anahtarı durumundadırlar. Bu anlamlı gün vesilesiyle ebediyete göç etmiş, öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum' ifadelerine yer verdi.

Aydınlanmanın öncüleri
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Öğretmenler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder, Başöğretmen Atatürk, eğitim ve öğretimin ülke kaderinde oynadığı rolü çok iyi değerlendirmiş, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak anlayış ve gücü öğretmenlerde bulmuştur. 'Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yen nesil sizlerin eseri olacaktır' diyerek, öğretmenlere verdiği önemi vurgulamıştır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, milli ve manevi değerleri benimseyip özümsemiş, demokratik kültürü kavramış insanlar olarak yetiştirmek hepimiz için onurlu bir sorumluluktur. Başta hain saldırılar sonucunda görevi başında şehit düşen öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş eğitim neferlerimizi saygı ve şükranla anıyor, Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Toplumumuzun en özverili öğelerinden biri olan öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günleri kutlu olsun.'


Geleceğin mimarları
Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile mesajı yayımladı. Togar, 'Geleceğin mimarı, aydınlık yarınların yol göstericisi hiç şüphesiz ki fedakar ve cefakar öğretmenlerimizdir. Öğretmenler öğrencisine bir anne bir baba şefkatiyle yaklaşarak onları en iyi şekilde yarınlara hazırlamaktadır. En mukaddes ve ulvi görevi yerine getiren öğretmenlerimizin haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Yeryüzündeki en kötü ve en sinsi düşmanlardan biri olan cahillik eğitim sayesinde yok edilecek. Bunu başaracak önder kişiler de ülkemizin dört bir yanında görev yapan eğitimcilerimiz ve öğretmenlerimizdir. Hz. Ali'nin, 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözü de eğitim ve öğretimin önemini en güzel şekilde vurgulamaktadır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, 'Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.' Bu duygu ve düşüncelerimle Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, eğitime uzun yıllar hizmet etmiş emekli öğretmenlerimiz ile halen görevleri başında olan tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum' ifadelerine yer verdi.

Gelişimin anahtarı

Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öğretmen sadece çocuklarımızı üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Onlar, ilim öğreten, edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğretenlerdir. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Öğretmenlerimiz; insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğinin mensubudur. Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı gençleridir, yetişmiş insan gücüdür. Dolayısıyla daha güçlü ve daha kalkınmış bir Türkiye'nin yolu da eğitimden geçmektedir. Ancak daha güçlü bir Türkiye'yi şekillendirecek olan gençlerimizi geleceğe hazırlayanlar da şüphesiz ki öğretmenlerimizdir. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin omuzlarına yüklenen yük ağır ve verilen sorumluluk büyük. Türkiye'yi, dolayısıyla 2023, 2051 ve 2071 Türkiye'sini inşa edecek olan öğretmenlerimizdir. Öğretmenler, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuştur. Bizler de aydınlık geleceğin yolunun eğitimden geçtiğini çok iyi biliyor, bu bilinçle hareket ediyoruz. Geleceğimiz adına eğitime destek, her zaman bizim de öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Özellikle eğitimde attığımız adımlarla geleceğimiz için sağlıklı tohumlar ektik. Öğretmenlerimizin gayretleriyle bu tohumlar büyüyecek, boy atacak ve sağlıklı nesiller olarak geleceğimizi teşkil edecekler. Bu vesileyle bütün eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Kaliteyi artırdık
AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Eğitime, öğretime, ilme, alime, öğretmene derin bir saygıyla yaklaşan toplum olduklarına dikkat çeken Başkan Karaduman, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bizim için öğrenmenin ve öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Milletimizin her bir ferdinin öğretmenlerimize olan sevgisi, saygısı ve inancı tamdır. Ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsat olan her öğretmen, çocuklarımız için, geleceğimiz için bir umut ışığıdır. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı, ülkemiz ve milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz. Eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları olan öğretmenlere hak ettikleri değeri vermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. AK Parti olarak son 16 yıldır eğitimin kalitesini arttırmaya, öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmeye gayret ettik, önümüzdeki süreçte de bunun çabası içerisinde olacağız. Türkiye büyüdükçe, ülkemizin imkanları genişledikçe, bunları öncelikle öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin istifadesine sunmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlık ve huzur hayatını kaybeden öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

Her zaman yanlarındayız
MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayıyla yayımladığı mesajında, 'Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında öğretmenlik gelmektedir. Emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olan öğretmenliği hakkıyla ifa eden, idealini ve heyecanını daima taze tutan değerli öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz her alanda kalkınıp daha da güçlenecektir. Milli eğitimin bir ülkenin en önemli hususu olduğunu ve öğretmenlerimizin de bunun mimarı olduğunu unutmamak gerekmektedir. Yılın bir gününe öğretmenlerimizi sıkıştırmak ve sadece bugün anmak doğru değildir. Büyük ve yüksek ahlakın sınıflara sığmayan temsilcileri olan öğretmenlerimizi yılın her günü hatırlamalı ve onların yanında olmalıyız. Bu anlamda, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmen ve eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, saygılar sunarım' ifadelerini kullandı.

Sorgulayan nesiller
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, öğretmenlerin toplumun geleceğini şekillendiren en önemli aktörler olduğunu belirterek, ekonomi dahil, yaşamın her alanında ileri gitmek isteyen milletlerin, öğretmenlerine göz bebeği gibi bakmak zorunda olduğunu ifade etti. Öğretmenliğin yeryüzünün en onurlu mesleklerinden birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Murzioğlu, öğretmenlerin geçmişin öğreticisi olduğu kadar geleceğin de kurucusu olduklarını söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ünde yeni nesli öğretmenlerin eseri olarak gördüğünü belirten Başkan Murzioğlu, 'Geleceğe olan güvenimizin teminatı iyi yetişmiş, donanımlı ve vizyon sahibi öğretmenlerimiz ile onların yetiştireceği gençlerimizdir. İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisi hiç şüphesiz öğretmenliktir. Onlar, topluma yön veren, ışık tutanlardır. Onlara verdiğimiz değer, medeniyetimizin de ölçüsünü ifade eder. Oda olarak eğitime yapılan yatırımın, kaybetme riski olmayan tek yatırımın bilinciyle, eğitimin her kademesinde elimizden gelen maddi ve manevi katkıyı ortaya koymaya büyük gayret gösterdik. Çünkü eğitim ve öğretime gerekli önemi vermeyen toplumlar, hiçbir kazanımlarını ellerinde tutamazlar. Türkiye'nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağız inancındayım. Öğretmenler Günü vesilesiyle, camiam adına öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum' diye konuştu.