İlkadım Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak düzenlenen "55 Öğretmen 55 Fotoğraf" yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'ndeki törende, Samsun genelinde görev yapan öğretmenlerin çektiği 217 fotoğraf arasından dereceye giren 55 fotoğraf sergilendi. Törene İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aksakal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve öğretmenler katıldı.

BAŞKAN TOK'TAN KARANFİL

Tören öncesi İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla salonda bulunan öğretmenlere karanfil dağıttı. Sergi ve ödül töreninde konuşan Başkan Tok, "Çok kısa bir süre önce aramızdan ayrılan ünlü fotoğraf sanatçımız Ara Güler'in çok önemli bir sözü var, 'En iyi fotoğrafı en iyi fotoğraf makinası çekseydi, en güzel romanı en iyi daktilo yazardı' diyor. O nedenle bizler biliyoruz ki her bakış açısı farklı ve anlamlıdır" diye konuştu.

AİLEMİZİN FERDİ OLDULAR

Yıldıray Çınar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenin ardından yine İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ile Yeşilyurt Demir Çelik İlkokulu öğretmenlerini ziyaret eden Başkan Erdoğan Tok, burada öğretmenlere karanfil dağıtarak Öğretmenler Gününü kutladı. Öğretmenlerin toplum için önemine değinen Başkan Tok, "Kıymetli öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini en içten duygularımla kutluyorum. Onlar bizim çocukluk ve gençlik yıllarımız boyunca tüm eğitim hayatımızda öğretmenlikten öte ailemizin bir ferdi oldular. Bilim ve ilmin yanında hayata dair doğru ve yanlışları öğrenmemizde bizlere özveri ile rehberlik ettiler. Bu nedenle kutsal sayılan öğretmenlik mesleğine büyük saygı duyuyoruz. Bu özel günde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU