Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşlarla biraraya gelerek sohbet etti. Saathane bölgesinde bulunan çay ocaklarında esnaf ve vatandaşlarla buluşan Başkan Genç, tek tek gezdiği bölge esnafıyla ve vatandaşlarla sohbet etti, onları dinledi. Samsun'a hizmet etmekten her zaman mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Genç, Samsun için proje üretmeye devam edeceklerini söyledi. Saathane esnafı ise Başkan Genç'e Asl-ı Samsun projesi için teşekkür etti.

HALKIN GÖRÜŞLERİYLE ORTAYA ÇIKAN PROJE

Saathane'nin, tarihi bir mekan olmasının yanında Samsun'un en eski ticaret merkezi olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Şehrimizin geleceği için çok önemli vizyon projeler ortaya koyduk. Bunlardan birisi de Saathane bölgemiz için hazırladığımız Asl-ı Samsun projesi. Bu proje uzun yıllar üzerinde çalışılmış bir projedir. Şehrimiz için ürettiğimiz her proje halkımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın fikir, görüş ve beklentileri sonucu ortaya çıkmıştır. Bundan sonra da şehrimiz için, ülkemiz için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz" dedi.

ŞEHİRLER DEĞİŞİMİ YAKALAMALI

Dünyanın baş döndüren bir hızla değiştiğini ve artık şehirlerin yarıştığını vurgulayan Başkan Osman Genç, "Dolayısıyla dünyada yaşanan değişimi şehirlerimizde de yakalamalıyız. Şehirler; İnsanların geleceğini şekillendiren en önemli mekanlardır. İnsanların geleceğine ufuk çizecek olan şehirlerdir. Eğer doğru bir dönüşümü sağlayamazsak sadece şehirleri değil, geleceğimizi de kaybederiz. Bunu sağlamamız için insanı merkeze koyan bir şehir planlarına ihtiyacımız var. Mekansal planlamanın yanısıra sosyolojik planlamayı da yapmak zorundayız. Sosyolojik planlamayı yapamayan şehirlerin medeniyet iddiası olamaz. Medeniyet iddiası olamayan bir ülkenin de gelecek iddiası olmaz" diye konuştu.

SAATHANE ESNAFINDAN TEŞEKKÜR

Başkan Genç'e yoğun ilgi gösteren Saathane esnafı ise, Samsun için ürettiği ve Yakın Gelecekte Samsun kitabında Samsunlularla paylaştığı projeleri çok beğendiklerini belirterek, Başkan Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç'in Samsun için sürekli proje geliştirdiğini ve ürettiğini belirten vatandaşlar, 'Asl-ı Samsun sadece bu bölgeye değil şehrin geneline katkı sağlayacak bir proje. Bu tür projeleri hazırladığı ve kendini şehrimize hizmet için adadığı için başkanımıza teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.