Alınan bilgiye göre, olay, sabah saatlerinde Karaağaç Mahallesi, İnönü Caddesi üzerindeki evlerinde Müslüm Deveci (42) ile eşi Selma Deveci (39), banyo yapmak için piknik tüpünde su ısıtmak istedi. Çift, banyoya girdikten sonra bir daha çıkmadı.
Çiftin 5 yaşındaki oğlu, anne babasından bir süre haber alamayınca babasının telefonundan babaannesini aradı, eve gelen babaanne Rima Deveci oğlu ve gelininin banyoda cansız bedenleri ile karşılaşınca sinir krizleri geçirdi.
Olay yerinde polis ve savcının yaptığı incelemelerin ardından Deveci çiftinin cenazeleri MKÜ Hatay Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan otopsinin ardından Deveci çiftinin cenazeleri Karaağaç Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Gözyaşlarının sel olduğu anlarda babaanne Rima Deveci ve aile yakınları sinir krizleri geçirdiler.
Müslüm ve Selma Deveci için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve çift son yolculuğuna uğurlanmak üzere omuzlara alındı. Bu sırada olup bitenlerden habersiz olan ailenin 5 yaşındaki çocukları Mert ve 2 yaşındaki Aras'ı akrabaları teselli etmeye çalıştılar. Anne babasının cenaze kortejine katılan Mert tüm ısrarlara rağmen cenaze aracının peşinde ayrılmadı. Piknik tüpünden sızan gazla zehirlenerek genç yaşta hayatlarını kaybeden Müslüm ve Selma çifti Karaağaç Mezarlığı'nda toprağa verildi.