Çarşamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF) 'Çocuklar Üşümesin' kampanyası düzenledi. Toplanan yardımlar, önceden belirlenen bin 300 öğrenciye gönderilmek üzere ilgili okul müdürlerine, Çarşamba Öğretmenevinde teslim edildi. Programa Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Salıpazarı Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, ÇADEF Genel Başkanı Hayati Sözen, ÇADEF Genel Başkan Vekili İsa Öztürk, Samsun Çarşambalılar Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, okul müdürleri ile diğer dernek temsilcileri katıldı.

GÜÇLÜ BİR LOBİ OLUŞTURDUK

Programda konuşan ÇADEF Genel Başkanı Hayati Sözen, bu anların kendileri için her zaman duygu dolu olduğunu ifade etti. Projeye ve programa katılan herkese teşekkür eden Sözen, 'Samsunluların, İstanbul ve Türkiye'de güçlü bir Samsun lobisi oluşturmaları için son yıllarda STK yapılanmasında Çarşambalılar sorumluluk üstlenmişlerdir. Gurbette yaşayan hemşehri gruplarını bir araya getirerek, son 5 yılda dernekleşme sayılarını artırarak bir üst yapı olan ÇADEF Çarşamba Dernekler Federasyonu'nu kurmuşlardır. 5 yıldır faaliyette bulunan federasyonumuz birçok sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmiştir. Bunlardan biri de bu yıl 6.'sını düzenlediğimiz 'Çocuklar Üşümesin' kampanyasında ilçelerimizde ve köylerde ihtiyacı olan 'bin 300' öğrencimize bot ve mont dağıtımıdır. Bugün yapacağımız kampanyamızın diğerlerinden bir farkı sadece Çarşamba ilçesinde değil Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerindeki yavrularımıza da ulaşılacak olması. Bu kampanyanın oluşmasında Samsun Çarşambalılar Derneği, Silivri Samsunlular Derneği, Bahçelievler Samsunlular Derneği, Boyacılı Köyü Derneği, Esenyurt-Arnavutköy-Sultangazi-Ümraniye-Beykoz-İstanbul Çarşambalılar dernekleri ile tüm yardımsever hemşehrilerimize teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.

DÜNDAR'A TEŞEKKÜR

Yardımın hemşehriler ile birlikte anlam kazandığını belirten Sadettin Sarıoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti. Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinin bir bütün olarak güç olduğunu söyleyen Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ise, 'Çarşamba'yı son 15 yılda çok ileri seviyelere getiren Belediye Başkanımız Hüseyin Dündar'a sizlerin önünde teşekkür ediyoruz. Gurbetçi hemşehrilerimizin bu bölgedeki yavrularımızı düşünerek, bu yardımı gerçekleştirmelerinden ötürü mutlu ve duyguluyuz' şeklinde konuştu.

TAKDİRE ŞAYAN

Son olarak konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, böyle bir şehrin belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunun altını çizdi. Dündar, 'Yardımların çocuklarımızı rencide etmeden, okul müdürlükleri aracılığıyla yapılması takdire şayan. Hemşehri derneğimizin temsilcileri ve üyelerimiz, bu kampanyada çok titiz ve sevgiyle çalışmışlar. Çarşambalılar olarak siz gurbetteki kıymetli dostlarımızı selam ve saygıyla selamlıyorum, hepinize teşekkür ediyorum' sözlerini kaydetti.