İstanbul'da düşen askeri helikopterde şehit olan 29 yaşındaki Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever için Mihraplı Camiinde ikindi namazını müteakip cenaze merasimi yapıldı. 1.5 yıllık evli olan ve İstanbul'da yaşayan şehidin cenazesinde annesi Ayşegül, babası Ayhan ve 26 yaşındaki erkek kardeşi İlyas başta olmak üzere tüm Bursa yasa boğuldu.
Cenaze merasimine TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Yardimcısı Halil Eldemir, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, İstihkam Okul Komutanı Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Devreleri başında nöbet tuttu
Şehit Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever'in devre arkadaşları tabutunun başından bir an olsun bile ayrılmayıp cenaze merasimi boyunca nöbet tuttu. 1,5 yıl önce evlendiği eşi Şebnem Yurtsever ise şehit pilotun tabutuna sarılıp 'Bir tanem beni bırakıp gitme' diye gözyaşı döktü. Acılı genç kadının feryadı yürekleri dağladı.
Şehit Aykut Yurtsever, Mihraplı Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Şehitliğinde toprağa verildi.