31 Mart 2019'a şunun şurasında kala kala yüz yirmi iki gün kaldı. Ama muhalefet henüz ortada yok. Meydanlar sanki iktidara teslim edilmiş gibi. Sayılı gündür çabuk geçer ve muhalefet bu sessizlikle giderse 31 Mart 2019 onlar için oldukça kötü geçer.

Aslında dört parti ama İyi Parti ve Refah Partisi kendilerini muhtemel bir CHP ittifakına kilitlemiş gibi gözüktüğü için iki parti söz konusu: CHP ve MHP. Her iki partide de bugüne kadar henüz 'ben büyükşehir belediyesine adayım' diye ortaya çıkmış birisi yok.

Her iki parti üzerine de birbiriyle çelişen çok çeşitli senaryolar üretiliyor ama bir saat önce söylenen bir saat sonraki söylenti tarafından yalanlanıyor. Öyle senaryolar yazılıyor, öylesine dedikodular üretiliyor ki akıllara ziyan. CHP'de Prof. Dr. Haluk Koç'un adı ikide bir ortaya atılıyor. Haluk Hoca'nın CHP içindeki konumu ve siyasete nokta koymaya hazırlanmasına rağmen meselenin tekrar tekrar gündeme taşınması düşündürücü. Sanki birileri Haluk Hoca'yı özellikle yıpratmak istiyor.

CHP'de adı ısrarla gündeme getirilen bir diğer isim de eski belediyeci ve eski milletvekili Hayati Tekin. Parti genel merkezi ile sorunlar yaşadığı bilinen Hayati Tekin'in bir sonraki milletvekili seçimini garantiye alması halinde aday olabileceğini söyleyenler CHP yönetiminin bir sonraki seçime kadar dayanıp dayanamayacağını hiç hesaba katmıyorlar. Bırakın olağanüstü kongreye gitmeyi olağan kongresi yaklaşan CHP'de kim kime liste garantisi verecek/verebilecek ya da kim böyle bir garantiye itibar edecek?

MHP'deki senaryolar da pek farklı değil. Kimileri Erhan Usta'yı, kimileri Zihni Şahin'i, kimileri Osman Genç'i, kimileri de Ferhat Günaydın'ı aday yapıyor. Bu senaryoları yazanların hiçbirisi bu dört isimden herhangi birisiyle görüşüp konuşmuş değil ama yazdığı senaryoyu ısrarla, inatla savunuyor. Dinleyenler de kaynağını araştırmadan, sorgulamadan ağızdan ağıza taşıyorlar. Hayali senaryolar çığ gibi büyüyor ve ne gariptir ki bir süre müşteri de buluyor.

Şu ana kadar henüz resmi ağızlardan yapılmış bir açıklama yok. Gayrı resmi senaryoların da inandırıcılığı yok. Gerçek şu ki henüz CHP'nin de MHP'nin de 'göz dolduracak bir adayı' da yok. Bu kadar yokluk içerisinde, 'büyükşehre göz dolduracak bir aday bulmayan/bulamayan hiçbir partinin' ilçelerde yeterince başarılı olma şansı da yok.

Baştaki ifadeyi tekrarlarsak, sayılı gündür çabuk geçer. Eğer ciddi adaylarla ortaya çıkılmazsa da 31 Mart acı geçer.