ŞANSSIZLIĞI ATTI

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, 2-0 kazanılan Hacettepe maçıyla birlikte, ilk yarının kalan 3 haftasını değerlendirdi. Taner Taşkın, "Bizim oynadığımız oyunla, gösterdiğimiz mücadeleyle, skor aynı orantıda değil. Oyunun karşılığı daha farklı skorlar olmalı. Zor olan pozisyona girebilmektir, biz bunu başarıyoruz. Gol atma konusunda tüm her şey oyuncunun durumuna bağlı. Erhan Şentürk haftalar sonra gol attı. Muhammet Beşir'i kazanmak adına oynatıyoruz. Onun üzerindeki şanssızlık kırılmıyor. İki haftadır Beşir'in attığı goller ofsayt gerekçesiyle sayılmıyor. Erhan üzerindeki şanssızlığı attı, Muhammet de atacaktır" diye konuştu.

BAŞAKŞEHİR ÖRNEĞİ

Deneyimli teknik adam Taner Taşkın, "İnşallah bundan sonraki süreçte takıma daha fazla katkı sağlayacaklar. Benim yapabileceğim iş, onları fizik olarak ayakta tutmak ve pozisyona girebilmelerini sağlamak. Gol atmak ayrı bir meziyettir, biz gol vuruşu da çalışıyoruz ama iş oyuncuda bitiyor. Oynadıkça daha iyi olan bir grup olacağız. Başakşehir yıllardır hep aynı tarz oyunculardan kurulu, iskeleti belli sabırlı bir şekilde mücadele ediyorlar. Biz de aynı şekilde olacağız. Takımıma güveniyorum. Hacettepe diğer maçlarını aksine bize karşı savunma yapmayı tercih etti. Bir iyi bir oyun oynadık. Maçın yüzde 80'ini rakip sahada oynadık. Rakibe bir net pozisyon bile vermedik" dedi.

KAZANMAYA ÇIKIYORUZ

Deneyimli teknik adam şöyle devam etti: ""Rakiplerimiz bize hazırlanırken, büyük takıma hazırlanır gibi hazırlanıyorlar. Onların motive olması çok kolay. Biz de bu çabayı gösteriyoruz. Bana göre istikrarlı gidiyoruz. Ligde 2 mağlubiyet aldık. Bunlar kötü yenilgilerdi. Biz yenilgilerden sonra hem oyun, hem de skor olarak reaksiyon verdik. Her maçımızı yenmek için çıkıyoruz. Hiçbir maçta gidelim de 1 puan bize yeter felsefesi yok. Biz sahaya galibiyet ve kazanma odaklı çıkıyoruz. Bu hafta da Hacettepe'ye iyi hazırlandık ve kazandık. Belki eleştiriler skorun az olması sebebiyle ama yapacak bir şey yok. Bu maçla birlikte oyuncu da kazandık. Ben takımımdan memnunum."

ÖNCESİ VE SONRASI

"Fenerbahçe'ye Ali Koç geldi uçacak sandılar öyle olmadı. Belki uzun vadede olacak ama şimdi kötü gidiyorlar. Samsunspor'a geldiğimizde burası da bitmiş bir kulüptü. Samsunspor'un İsmail Uyanık'tan önce ve sonra diye ikiye ayırmak lazım. Ne yaptığını iyi bilen bir lider. Biz de kendisini iyi yönlendiriyoruz. Bu liglere hakim birisiyim ve o güveni de başkana verdim. Herkes bize güvensin ve biz herkese neler yapabileceğimizi göstereceğiz. Uzayan mesafede ve ligde, farkımızı ortaya koyacağız. Taraftarımız dualarını eksik etmesin, onların yüzünü güldüreceğiz."

4-5 KEZ İZLEDİK

"Uşak'ı 4-5 defa izletme fırsatımız oldu. Bu lige geçen yıl şampiyon olarak çıktılar. 10-11 hafta namağlup gittiler. Ligin en az gol yiyen takımı. İçeride ve dışarıda tamamen savunmaya önem veren bir takım. Ciddi bir rakip. Bizim adımıza zor bir maç olacak. Hacettepe maçının bir benzerini yaşayacağız. İyi hazırlanacağım. Zayıf noktaları var. Hafta içinde bunları oyuncularımıza anlatacağız ve kazanmak istiyoruz. Bitime 3 hafta kaldı, biz maç maç bakıyoruz. Bizim hedefimiz ilk yarıyı lider bitirmek. Bunun için de her rakibimizi yenmek zorundayız. Kolay maçlar olmayacak. Herkesi de yenebilecek gücümüz var."