Türkiye'nin 10 yıldır eti ithal ettiğini ifade eden CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, bu durumu eleştirdi. Sadece etin değil birçok ürünün ithal edildiğini belirten Zeybek, ithalat yerine üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

ÜRETMEKTEN VAZGEÇİYOR

Zeybek, 'Ülkemizde, insanlarımız et ihtiyacını ağırlıklı olarak kümes hayvanlarından karşılıyor. Kırmızı et tüketiminde artış olmadığını, üretimde yeterli sayıda hayvan beslenilmemesi sonucu; kırmızı et ihtiyacını karşılayabilmek için iktidarın işin kolayını seçerek ithalata yöneldiğini görüyoruz. Bütün ihtiyaçlar, ithalat yolu ile çözümlenmeye çalışılıyor ve yabancı ülke üreticileri destekleniyor. Et, süt ihtiyacımızın karşılanabilmesi ve sorunu kalıcı olarak çözmek, dışarıya bağımlılığımızı bitirmek için büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan üreticilerine gerekli destekler verilmeli' dedi.

GEREKLİ DESTEĞİ VERİN

Girdi fiyatlarının düşmesi gerektiğini vurgulayan CHP'li Zeybek, "Tarım, hayvancılıkta girdi fiyatlarının aşırı artışları önlenmeli ve üreticiye destek verilmelidir. İthalatın önlenmesi, ithalat için ayrılan ödenek miktarları oranında yerli üreticiye destek sağlanması, aynı oranda girdi fiyatlarına destek verilmesi ve üreticinin kar edebilmesi sağlanmalı, işte o zaman üretim artışı olur. Et ve sütte yaşanan sorunları kalıcı olarak çözmek istiyorsanız! Yerli üreticiye gerekli destekler sağlanmalı' ifadelerini kullandı.