DOKAP Üniversiteler Birliğinin (ÜNİ-DOKAP) 2018 Başkanlığını yürüten Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki (OMÜ) 'Biyoçeşitlilik' temalı 2'nci Uluslararası ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu'nun açılışına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, öğrencilerle de bir araya geldi.

ÖĞRENCİLİK YILLARINDAKİ GİBİ

İlk olarak OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezindeki sempozyumun açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, daha sonra beraberinde Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile birlikte öğle yemeği için OMÜ Yaşam Merkezine geçti. Zihni Şahin, karavanadan yemek yedi, öğrencilerle buluştu.

2 ÜNİVERSİTE, PRESTİJ KAZANDIRDI

Samsun'un bir 'eğitim ve üniversite şehri' olduğunu vurgu yapan Başkan Şahin, "Eğitim şehri olma yolunda hızla ilerleyen Samsun, 2'nci üniversitesine de kavuşmuştur. Uluslararası arenada bilinen, tanınan OMÜ'nün yanı sıra Samsun Üniversitesi de Samsunumuza ayrı bir prestij kazandırdı. Her 2 üniversitemiz, ilimizin eğitim çıtasını çok daha yükseklere taşıyacaktır. Gençlerimiz geleceğimizdir. Bu nedenle Samsun'u eğitim ve üniversite şehri yapma hedefimizde durmaksızın ilerlemeyi sürdüreceğiz" dedi.