Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ( STSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya konuk olan Canik Belediye Başkanı Osman Genç söz alarak, 'Yakın Gelecekte Samsun' projesi hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

FAKÜLTELER YANLIŞ YERLERDE

Başkan Genç, kitap hakkında meclise bilgi vererek, 'Üniversitenin ürettiği bilgiyi, sanayi ile buluşturmamız gerekli. Turizm fakültesinin planlaması çok önemlidir. Turizm fakültesini gider Bafra'ya yaparsanız, orda turist bulamazsınız. Beş yıldızlı otellerin olduğu yerde turizm olur. Ziraat fakültesini dağın başında değil, ovaların, toprağın olduğu Bafra-Çarşamba'da olması lazımdır. Veteriner fakültesini üniversitenin tepesinde saklayamazsınız. Üniversiteler genel öğrencisiyle değil, ürettiği bilgiyle övünmelidir. Bizim üniversitemiz 60 bin öğrencisinin olmasıyla övünüyor. Siz turizm şirketi değilsiniz, üniversitesiniz. Dünyada iktidarda olan tek şey bilgidir. Bilgi üreteceksiniz, o bilgiyi de sanayi kullanacak. Samsun'da iki fırsat öne çıkıyor. Birisi uzay bilimler fakültesi. Burada uçaklar tamir ediliyor, yedek parçalar üretiliyor. Canik 55, silah fabrikası yer istiyor. Yeni bir marka üretelim diyor. Yeri vereceksiniz, fakülte, sanayi ile buluşturarak yeni bir dünya markası üreteceksiniz. Yeni iki uluslararası marka oluşturduğumuz zaman şehir dünya şehirleri arasında kendini bulacak. Samsun Üniversitesi rektörümüzden talebim şu: 2 bin 500'den fazla öğrencimiz olmasın. Nitelikli bir üniversite olsun. Bilgiyi üretsin, sanayi ile buluşturalım' ifadelerinde bulundu.

İHRACAT DESTEK OFİSLERİ

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, 'Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliğiyle ihracatçıya ve ihracat yapmak isteyenlere her konuda kılavuz kaptanlık yapacak olan İhracat Destek Ofisleri uygulamasına başlandı. İlk aşamada Odamızın da arasında bulunduğu 16 ilde, 25 Oda ve Borsamızla ihracat destek ofisleri kuruldu. Seçilen bu 16 il 53,6 milyar dolar ihracatla 2017 yılı ülke ihracatımızın üçte birini gerçekleştirdi. İhracat Destek Ofisleri uygulamasının amacı, ihracat hedefleri kapsamında ihracatçı sayısının artırılması ve ihracatın tabana yayılması' dedi.