İYİ Parti Samsun İl Başkanı Avukat Recep Güleroğlu, Haberaks TV ekranlarında Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programında siyasi gündemi değerlendirdi.

SAMSUN İYİ YÖNETİLMİYOR

Samsun'un iyi yönetilmediğini savunan Başkan Güleroğlu, 'Ben aynı zamanda İlkadım ve Büyükşehir Belediye meclis üyeliği yapıyorum ve görüyorum ki çok doğru stratejiler uygulanmıyor. Bunu halk da görüyorsa değişmesi için gayret sarf edecektir. Samsun özeline baktığımızda hiçbir siyasi partinin tek başına bu değişikliği yapma şansı yok. Dolayısıyla aynı asgari müştereği paylaşan insanlar, o asgari müşterek üzerinde görüş birliği sağlayacaktır. Yönetim anlayışını en iyi ortaya koyabilecek bir aday üzerinde ittifak yapacaklardır. Genel başkanlık düzeyinde konulamasa bile tabanın kendiliğinden gerçekleşeceğini düşünüyorum. İnşallah İYİ Parti üzerinde mutabakat sağlanır ve bizim adaylarımızla bu süreci yürütürüz' diye konuştu.

HAYATİ TEKİN OLABİLİR

Büyükşehir Belediyesi için CHP ile ortak aday çıkarma konusunu değerlendiren Başkan Güleroğlu, 'Büyükşehir açısından ortak aday olur mu, bilmiyorum. Genel merkezlerin tavrı ortaya çıkmadı. İstanbul, Ankara dışında da büyükşehirlerde mutabakata çalışıldığı bilgisini alıyoruz. Samsun'un da içinde var olduğu söyleniyor. Ama şunu biliyoruz: Samsun teşkilatının fikri alınacak. Gördüğümüz noktada fikrimizi söyleyeceğiz ve ortak adaya da sıcak bakılabilir. İYİ Parti'de adaylık süreci 1-15 Aralık'ta başlayacak. Hayati Tekin, Samsun'un önemli bir siyasi ismi, toplumda ve tabanda karşılığı olan birisi. Düşünülebilir tabi ki. Siyasi kimliği CHP'li olmasıdır. Kesin bir şey söylemek söz konusu değil. Temas halinde olduğumuz isimler de var, hepsini bir arada değerlendirip mutabakat sağlamamız gerekiyor. Hayati Tekin de bu isimlerden birisi olabilir' diye konuştu.

İDDİALI OLACAĞIMIZ İLÇELER OLACAK

İYİ Parti'nin Samsun'da en iyi adayları çıkaracağını belirten Başkan Güleroğlu, 'Sürpriz olabilir. Bilinen isimler olabilir, siyaset yapmamış isimler olabilir. Tam değerlendirme yapılmadığı için isim vermem mümkün değil. En iyi adayı seçeceğiz. Seçime hazırız ve iddialıyız. Renkli bir seçim dönemi geçeceğini düşünüyorum. İddialı olduğumuz ilçeler olacak. Zaman içerisinde halkımız görecek. Seçmenden ricam şudur. Bu bir genel seçim değil, biz yerelde yöneticilerimizi seçiyoruz. Bu bilinçle hararet edilmesini rica ediyoruz. Cumhurbaşkanı, milletvekili seçmiyoruz. Burada bizim yolumuzla, çöpümüzle, sosyal alanlarımızla, günlük hayatımızla ilgili çalışmalar yapacak bir birim ve başkan seçiyoruz. Seçmenden bu hususu değerlendirmelerini istiyorum' ifadelerinde bulundu.

TEKİN'DEN TEŞEKKÜR

Güleroğlu'nun açıklamalarını değerlendiren CHP Samsun eski Milletvekili Hayati Tekin ise Güleroğlu'na teşekkür etti. Tekin, 'İYİ Parti benim yakın olduğum bir parti ve Güleroğlu'nun bu açıklamaları benim için gurur verici. Ancak şahsi olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi adayı olma gibi bir düşüncem yok' sözlerini kaydetti.