Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Haberaks TV'de Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katıldı. Tekin, programda yerel seçim çalışmalarından Cumhur İttifakı'na birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

SAMSUN'DA İTTİFAK YOK

Cumhur İttifakı'nın milletin talebi üzerine kurulduğunu söyleyen Tekin, "Bu ittifak, 2023'e kadar sürecek olan bir mutabakat. 'Zillet İttifakı' gözünü yerel seçimlere çevirmiş durumda. AK Parti tarafı başta ittifak çalışmalarında gevşek davrandı. Ancak görüşmeler neticesinde büyük şehirlerde ittifaka ihtiyaç duyulduğu ve bu ittifakın çok gerekli olduğu sonucuna varıldı. Samsun için alınmış bir karar yok, büyükşehir ve ilçelerde kendi adaylarımızla yola çıkacağız. Samsun'da tüm belediyelerde MHP'nin büyük bir oy potansiyeli olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜRETKEN BELEDİYECİLİK

Samsun'da MHP'ye yönelik büyük bir teveccühün olduğunu söyleyen Tekin, "Samsun'da MHP en fazla teveccühün olduğu seçim sürecini yaşıyor. Bu da partimizin bu seçimlerde Samsun'da her zamankinden iddialı olduğunu gösteriyor. Partimiz son seçimlerde birçok ilçede ikinci parti olarak yer aldı. MHP, yerel seçimler için Samsun'daki en iddialı parti. MHP, bütün ilçelerde ve büyükşehirde iddialı. Partimiz, üretken ve modern belediyecilik anlayışıyla Samsun'u tanıştırmak istiyor. Samsun'u çok yakından tanıyan, sorunlarını bilen, çözüm üretebilecek bilgi, birikime sahip, halkın içinden ve herkesin teveccühünü kazanabilecek adaylar çıkaracağız" sözlerini kaydetti.

ERHAN BEYLE GÖRÜŞÜLECEK

Tekin, Samsun Büyükşehir Belediyesi için Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın adının geçmesini değerlendirerek, "Erhan bey, Samsun'a çok hizmet vermiş bir isim. Birçok sorunun çözülmesine katkı sağlamış birisi. Samsun için büyük bir değer. Kararı Genel Başkanımız verecek. Erhan Bey, şu anda Ermenistan'da. Oradan döndükten sonra konu kendisi ile görüşülecek. Erhan Bey, Meclis'te Samsun'u temsil etmesi ve genel merkezde olması gereken bir isim. Büyükşehir ile ilgili kendisinin bir talebi olmadığını biliyorum ancak halktan da bu yönde bir talep veriyor' dedi.

İLKADIM BİZİM

Her belediye için özel olarak çalıştıklarını söyleyen Tekin, "İlkadım bizim, burayı kazanacağımıza eminim. Toplam 4 kişi İlkadım'dan aday adayı. Necattin Demirtaş'ın ismi daha ön planda çünkü belediyecilik anlamında MHP'yi bir marka haline getirmiş birisi. İlkadım, MHP'nin belediyeciliğini çok özlemiş durumda. MHP, Atakum'da belediyeyi almaya çok yakın bir parti. Son seçimde 22 bin oy alınmış. Atakum'da 10 binlik bir makas var ve bunun kapanması zor değil. Doğru bir adayla yola çıktığımızda Atakum'u sürpriz bir şekilde kazanabileceğimizi düşünüyorum. Davut Numanoğlu, eğitim alanında büyük hizmetler vermiş değerli bir isim. Henüz karar verilmiş değil" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR