Geleneksel ve Tamamlayıcı tıp yöntemlerinden biri olan fitoterapi nin Türkiye'deki önemli üreticilerinden İMMU-NAT BİTKİSEL İLAÇ VE DOĞAL SAĞLIK ÜRÜNLERİ A.Ş. Samsun'da açtığı bölge müdürlüğü ile fitoterapi alanındaki uzmanlık ağını genişletiyor. Bölgede bir çok Hekim, Fitoterapist ve eczacılarla ortak çalışmalar yürüterek tamamlayıcı tıp, fitoterapi ve şifalı bitkiler alanında söz sahibi olan firma, doğadaki bitkilerden sıvı ekstraktlar hazırlayarak takviye edici gıda üretimi yapıyor. Firma, doğal ortamından zamanında toplanan ve tüm analizleri yapılmış bitkileri, uzman kadrosu ve ileri teknolojiye sahip üretim tesisiyle en uygun şekilde tüketiciye sunmayı amaçlıyor.

FİTOTERAPİDE SIVI EKSTRAKTLAR ÖNEMLİ

Ülke içinde ve dışında adından çokça söz ettiren İMMU-NAT, birçok farklı bitkiden sıvı ekstraktlar üretiyor. Tıbbi bitkilerden üretilen bu ekstraktlar insan sağlığı için faydalı ve koruyucu birçok etkiye sahip.

İMMU-NAT'ın ürettiği ekstraktlar: Alıç Meyvesi Ekstraktı, Biberiye Yaprağı Ekstraktı, Aynısafa Ekstraktı, Çörek Otu Ekstraktı, Ekinezya Ekstraktı,Gilaburu Ekstraktı,Osmanlı Kök Şurubu Ekstraktı, Sarı Kantaron Ekstraktı, Zeytin Yaprağı Ekstraktı, Karabaş Otu Ekstraktı, Keçi Boynuzu Ekstraktı, Hindiba Yaprağı Ekstraktı, Isırgan Ekstraktı,Ginseng Ekstraktı, Hayıt Meyvesi Ekstraktı, Kudret Narı Ekstraktı, Reishi Mantarı Ekstraktı, Yaban Mersini Ekstraktı, Kırkkilit Otu Ekstraktı, Civanperçemi Ekstraktı, Damar Otu Ekstraktı, Enginar Yaprağı Ekstraktı, Gingko Biloba Ekstraktı, Meyan Kökü Ekstraktı, Siyahüzüm Çekirdeği Ekstraktı, Zencefil Ekstraktı ve Zerdeçal Ekstraktı, XP Tonis HB Ekstraktı, XP Tonis SLS Ekstraktı, XP Tonis HD Ekstraktı, Xp Tonis KD Ekstraktı ve XP S6 Ekstraktı olacak şekilde çeşitlilik kazanıyor.

Birçok bitkiyi doğal yöntemlerle birer takviye edici gıda'ya dönüştüren İMMU-NAT Firmasının kurucu üyelerinden Kaan Akar, tıbbi bitkilerin gücüne dikkat çekiyor. Şifalı bitkilerin koruyucu ve takviye edici gıda olarak da görülmesinin önemine vurgu yapan Akar, 'Bu alanın gelişmesine sağladığımız katkıdan dolayı çok mutluyuz, ürünlerimizle daha fazla sağlıklı bireye ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.' diyor.