Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi ve Kardeş Eli Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kurduğu Dış İlişkiler Birimi ile uluslararası birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Canik Belediyesi, şimdi de Samsun'da misafir olan Iraklı, Suriyeli ve Afganistanlı yetim ve kimsesiz çocuklar için düzenlenen 2. Geleneksel Çocuk Şenliği'nde sevindirdi. Çocuklar, sevinçlerine ortak olan Başkan Osman Genç'e yazdıkları dövizle teşekkür etti.

UÇURTMA UÇURDU

Samsun'da yaşayan Iraklı, Suriyeli ve Afganistanlı yetim ve kimsesiz çocuklar, Canik Belediyesi ve Kardeş Eli Derneği tarafından Batı Park'ta düzenlenen piknikte bir araya geldi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra Kardeş Eli Derneği Başkanı Cemal Ayhan, İslam Vakfı Başkanı Beşir Toprak, İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Üyesi Latif Ünal ve İHH Koordinatörü Selim Sarper Küçük'ün de katıldığı piknikte, misafir çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Başkan Osman Genç de çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlenen çocuklarla uçurtma uçurdu.

GENÇ'E DÖVİZLİ TEŞEKKÜR

Piknikte unutamayacakları bir gün geçiren misafir çocuklar, mutluluklarını Başkan Osman Genç için 'Savaşın çocuklarına el uzatan Başkanımız seni çok seviyoruz' yazılı dövizle dile getirdi. Misafir çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Genç, 'İlçemizdeki muhacirleri ensar şuuruyla en iyi şekilde ağırlıyoruz' dedi.

MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

Medeniyetimize yakışır şekilde kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirdiklerini ifade eden Genç, 'Canik Belediyesi olarak tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımız gibi dünyanın her yerinde mazlumların yanında olmaya çalışıyoruz. Müslümanlar olarak kardeşçe yaşamalıyız. Aksi takdirde dağılmış bir tespih gibi dağılırız. Afganistan, Suriye, Irak örnekleri ortada. İşte biz bugün buraya insan ayrımı yapmadan Suriye, Irak, Afganistan'dan gelen çocuklarımızla buluştuk. Türk milleti olarak misafirperverliğimizi bir daha onlara göstermiş olduk. Günahsız olan bu çocuklarımızın mutluluğu her şeye değer' diye konuştu

PROJEMİZ SES GETİRDİ

Canik'te yaşayan muhacirlere eğitimden, kültüre birçok alanda yardım ettiklerini ifade eden Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak muhacirlerin yaşadıkları topraklarda sosyal, kültürel ve toplumsal uyumlarını sağlamak amacıyla geliştirdiğimiz çalışmalarımızı, 'Kardeş Topraklarda Ensar Eli' projesi adı altında kitaplaştırdık. Bu çalışmamız geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir programda Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendiye sunuldu. Kendisinden söz aldık. İnşallah bu çalışmalarımızı yerinde izlemek üzere Canikimize gelecek' dedİ.