Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt, en çok ihtiyaç duydukları şeyin akademisyen projeleri olduğunu belirterek, "Verimi arttıracak, katma değer yaratacak, bizi dünya ile yarıştıracak projeler gerekli" dedi

Üniversite, sanayi ve şehrin önemli aktörlerini bir araya getirerek kalkınmayı sağlayacak önemli karaların alındığı Üniversite Danışma Kurulu toplantısının dördüncüsü, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'in başkanlığında yapıldı. Yeşilyurt Demir Çelik Sanayi'de düzenlenen toplantıda, hayırsever Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt ev sahipliği yaptı.

YEŞİLYURT'A TEŞEKKÜR

Kurulda konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, 2018 yılının son Üniversite Danışma Kurulu toplantısını, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek için zaman zaman sanayi kurumlarında düzenlemeyi istediklerini belirten 'Bu sebeple bugün Yeşilyurt Demir Çelik Sanayi'deyiz. Bizi hoş karşıladıkları için, bu güzel ev sahipliği için kendilerine teşekkür ediyorum. Üniversite, şehir ve sanayi buluşmaları şehrin kalkınması açısından danışma kurulu toplantıları önemli bir zemin oluşturuyor. Buna çok önem veriyoruz. Katılımlarıyla toplantıya değer katan tüm üyelerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum' dedi.

272 PROJEYE DESTEK

OMÜ'nün AR-GE faaliyetlerine toplam bütçesinin yüzde 4'ünü ayırdığını açıklayan Rektör Sait Bilgiç, bu yıl 272 adet projeyi desteklediklerini belirtti. Özel sektör iş birliği ile yürütülecek projeleri arttırmayı hedeflediklerinin altını çizen Bilgiç, bu toplantının da bu amaca hizmet edeceğini vurguladı. OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Samsun Teknopark çalışmalarının da verimli ilerlediğini kaydeden Rektör Sait Bilgiç, OMÜ'ye ait yayınlar hakkında da şunları söyledi 'Üniversitemizde 330 adet Türkçe ve 13 adet İngilizce lisansüstü tez mevcut. Bu sayının daha da artmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

İYİ SONUÇ VERECEK

Japonya gibi ülkelerin yaptığı kalkınma hamlelerinin Türkiye açısından örnek teşkil edebileceğini dile getiren Samsun Büyükşehir Başkanı Zihni Şahin de 'Son dönemde OMÜ'nün toplumla, şehirle ve sanayiyle bütünleşme amacıyla yaptığı toplantılar hepimize moral ve enerji veriyor. Bu çalışmalara birlik içinde devam edildiği sürece mutlaka iyi sonuçlar verecektir" sözlerini kaydetti.

HER PROJEYİ GELİŞTİREBİLİRİZ

Toplantının ev sahipliğini yapan Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt ise yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi: 'Samsun ve Türkiye için neler yapılacağını bu toplantıyla anlayacağız. Bizim mühendisimiz, saha içinde çalışan personelimiz mevcut ama en çok ihtiyaç duyduğumuz şey akademisyenlerin projeleri. Birtakım eksiklikler olsa da genel anlamda her projeyi gerçekleştirecek durumdayız. Bu nedenle verimi arttıracak, katma değer yaratacak, bizi dünya ile yarıştıracak projeler gerekli. Tüm dünya, projelerle para kazanıyor. Bu projelerin hayata geçmesi için de sermaye ve tecrübenin yan yana gelmesi lazım. Bu toplantının hayırlı olmasını, üretime vesile olmasını diliyorum. Biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki yapalım" ifadelerini kullandı.

ENDÜSTRİYEL SANAYİYE DÖNECEK

Vali Osman Kaymak da söz konusu projelerin kaynağı konusunda sanayicilerin destek vereceğine inandığını belirterek şöyle konuştu: 'Akademisyen ve araştırmacılarımız, dünyanın değişik yerlerinden kaynak aramasınlar. Burada olan ve olmayan sanayicilerimizin desteğiyle bu kadar gayret gösteren akademisyenlerimizin çalışmaları, inşallah endüstriyel sanayiye dönüşecek, dolayısıyla bu çaba ve araştırmalar devam edecek.'

PATENTLER TANITILDI

Toplantıya Üniversite Danışma Kurulu üyelerinin yanı sıra Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz de özel davetli olarak katıldı. Toplantı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'in üniversitede yapılanlar ve mevcut durum hakkında yaptığı bilgilendirici sunumla başladı. Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan "Zorunluğa/İsteğe Bağlı İş Yeri Eğitimi", Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı 'OMÜ-Şehir İş Birliği Örnekleri' konularında birer sunum yaptı. OMÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Abdülkadir Bakay ve OMÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüt GÜrbüz ise alanlarında geliştirdikleri patentleri katılımcılara tanıtarak ilgili sektörlerle iş birliği yapma fırsatı yakaladı.

Zerrin SOMUNCU