Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu (KAYHAF) Genel İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Madeni Sanatkarlar Odası'nda yapılan toplantıya Federasyon Başkanı Mustafa Sezer, Başkan Yardımcıları Serhat Çelebioğlu ve Ertan Sert, kulüp başkanları ve avcıların yanı sıra MHP Canik İlçe Başkanı Ahmet Aydın da katıldı.

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda 2018 yılında avcılıkla ilgili yapılan çalışmalar, Kızılırmak Deltası ve avcılık, Federasyonun güçlendirilmesi için yapılması gerekenler ve avcılıkta profesyonel adımlara yönelim konularında istişarede bulunuldu. Toplantının açılışında konuşan KAYHAF Başkanı Mustafa Sezer, "Federasyonumuz avcıların sorunlarına çözüm üretmek için kurulmuştur. Toplamda bize 43 dernek üyedir. Bizler, sizin için, sorunların çözümü için canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AVCIYI DIŞLAMAK ÇEVRECİLİK OLDU

Daha sonra söz alan KAYHAF Başkan Yardımcısı Serhat Çelebioğlu, yaşadıkları sorunları anlattı. Kızılırmak Deltası'nın, en önemli sulak alanlarından biri olduğunu belirten Çelebioğlu, "Biz avcılar için Kızılırmak Deltası çok önemli bir yer. Fakat son dönemde Büyükşehir Belediyesi, dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı'nın tüm karşıt ısrarlarına rağmen SAMKUŞ'u kurarak burayı özelleştirme yoluna gitti. Deltanın batı yakası da elimizden alınmak isteniyordu. Daha sonra meclise gittik, Çevre Komisyonu Başkanı ile görüştük. kendisi de buraya olumsuz rapor verdi. Bu rapor bugüne kadar uygulandı. Şimdi etrafımıza baktığımızda bu işten ekmek yiyen binlerce avcımız, ekmek yiyen bayi arkadaşımız, herkes mağdur durumda. Vali Bey'e giderek durumu arz ettik. Şunu belirtmek isterim, bizim aramızda bir tane vergi borcu olan, akli dengesi bozuk olan bir tane arkadaşımız yok. Ama nedense avcıyı burada dışlama çalışmaları hep sürdü. Bunun adı da çevrecilik oldu. Çevresini en iyi koruyan kitle avcıdır. Çünkü ormanı yoksa, gölü yoksa avlanamaz. Masa başında alınan kararlar, bizi davamızdan geriye döndüremeyecek. Bugün bizi davamızdan etmeye çalışan güruh bilsin ki bunu başaramayacak. Biz Kızılırmak Deltası'nı vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Daha sonra kulüp başkanları ve avcılar, yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Barış BUDANOĞLU