Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Kasım ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,49 artarak 15 milyar 532 milyon dolara yükseldi. Böylece geçen ay itibarıyla ihracatımız 15,5 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek Kasım ayı ihracat değerine ulaştı" dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan, Kasım ayı dış ticaret verilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Pekcan, "Ticaret Bakanlığımızca açıklanan Kasım ayı Dış Ticaret, Ticaret, Esnaf ve Kooperatiflere İlişkin Geçici İdari Verilerine göre, Kasım ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,49 artarak 15 milyar 532 milyon dolara yükseldi. Böylece geçen ay itibarıyla ihracatımız 15,5 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek Kasım ayı ihracat değerine ulaştı. İhracatımızda bir rekor da son 12 aylık dönem itibarıyla geldi. Son 12 aylık ihracatımız ise yüzde 7,8 artışla 168 milyar 77 milyon dolara yükselirken, bu rakam da Cumhuriyet tarihinde ulaştığımız en yüksek yıllık ihracatımız oldu" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin küresel ticaretteki rekabetçi gücünü artırmak için sürdürdükleri çalışmaların sonuçlarını görmenin memnuniyet verici olduğunu belirten Pekcan, 2018 yılının ihracatta rekorlar yılı olarak geçmeye devam ettiğini dile getirdi.