Projelerden ilki olan 'Gelecek Kariyerine Hazırlık' projesinin ilk toplantısı Samsun Uğur Okulları'nda yapıldı. Litvanya, Polonya, Romanya ve İtalya olmak üzere 4 ortağı olan projede yer alan ülkelerin temsilcileri Samsun'daydı. Erasmus+KA2 adlı proje 2 yıl sürecek ve 120 öğrenci ile 40 öğretmen değişimini kapsıyor. Samsun Uğur Okulları Anadolu Lisesi, Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri 2 yıllık sürede 4 ülkeyi ziyaret edecek. Aynı şekilde bu 4 ülkeden öğrenci ve öğretmenler de Samsun'a gelecek ve Uğur Okullarının misafiri olacak.

AMACIMIZ GENÇLERİN UFKUNU AÇMAK

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü Müdürü Seher Kulein, uzun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtti. Kulein, büyük bir titizlikle hazırladıkları bu iki projenin AB tarafından kabul görmesinin Samsun için çok önemli olduğunu vurguladı. Kulein, "Her yıl AB'ye binlerce proje sunulur, bunların içerisinden AB tarafından önemli ve etkili olanlar kabul edilir ve fonlanır. Bizler de Samsun Uğur Okulları olarak öğrencilerimizin kariyer planlarına yardımcı olmak, onları dünyayla entegre etmek, ihtiyaç duydukları farklı iş gücü ve eğitim alanlarından haberdar olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir proje geliştirdik. Amacımız gençlerin ufkunu açmak' diye konuştu.

240 ÖĞRENCİ 80 ÖĞRETMEN AVRUPA'YA GİDECEK

ERASMUS projelerinin devam edeceğini ifade eden Seher Kulein ikinci projenin de 'Akıllı Çağ İçin Akıllı Okullar' projesi olduğunu ve önümüzdeki dönemde bu projenin de hayata geçirileceğini ifade etti. Kulein, "Bu iki proje ile okulumuz öğrencileri Avrupa ülkelerine gitme imkanı bulacaklar ve toplamda 240 öğrenci 80 öğretmen Avrupa'nın değişik şehirlerini gezme, görme, oradaki okulları inceleme imkanı yakalayacaklar" diye konuştu.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Samsun Uğur Okulları Kurucusu Necati Tanrıkulu ise Samsun'da iki kampüsle eğitime devam ettiklerini ifade ederek, 'İşimiz; eğitim ve eğitimin her alanında öğrencilerimize en iyi imkanları sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İki proje hazırlayan ve AB tarafından kabul edilen bu projelerin yürütülmesinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Tanrıkulu, bu ve benzeri çalışmalarının kesintisiz süreceğini vurguladı. Bu projelerin eğitim içeriğinin yanında kültürel alışveriş açısından da önemli olduğunun altını çizen Tanrıkulu, "Artık dünya küçüldü Global dünyanın fertleri yani dünya vatandaşı yetiştirme amacındayız. Uğur Okullarının bu vizyonu da Samsunumuzun gençlerine artı değer katacaktır" dedi.