Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehrin geleceğinde kültür ve sanatı da unutmadı. "Yakın Gelecekte Samsun" kitabında yer alan kültür-sanat projeleri, Samsun'u bu alanda da öncü yapmayı hedefliyor. Tiyatro ve Gösteri Merkezi, Şehir Tiyatrosu, Şehir Konservatuarı, Müzik ve Gösteri Merkezi, Kongre ve Kültür Merkezi gibi projeler, Samsun'u kültür ve sanatın merkezi haline getirecek.

YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTECEK PROJELER

Bir şehrin sadece fiziki olarak gelişmesinin mümkün olmadığına işaret eden Başkan Genç, "Bir şehrin yaşam standartlarını yükselten kriterlerden birisi de kültür ve sanattır. Eğer kültür ve sanatta gerideyseniz, yaptığınız yolların, binaların hiç bir kıymeti yoktur. Vizyon projeler kapsamında hayata geçireceğimiz eğitim, kültür, sanat yatırımları ile şehrimize ruh kazandırmayı ve Samsun'u bu alanda da öncü şehir yapmayı amaçlıyoruz" dedi.

SAMSUN, ÖNCÜ ŞEHİR OLACAK

Samsun'u ekonomik olarak ileriye taşırken, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda da öncü şehir yapmayı hedeflediklerini ve bu çerçevede vizyon projeler hazırladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Hazırladığımız ve şehrin bu yöndeki bütün ihtiyacını karşılayacak donatıda tiyatro ve gösteri merkezi önem taşımaktadır. Ayrıca Şehir Tiyatrosu, Şehir Konservatuarı, Müzik ve Gösteri Merkezi, Kongre ve Kültür Merkezi gibi projeler elimizin altında. Bu projeler hayata geçtiğinde Samsun kültür ve sanatta da bir çekim merkezi olacaktır" diye konuştu.