HaberlerŞalgamcıların vazgeçilmezi

Şalgamcıların vazgeçilmezi

Türkiye'nin farklı bölgelerinde şalgam üreten firmalar, daha sağlıklı olduğu ve şalgama ayrı bir lezzet kattığı gerekçesiyle tahta fıçıları tercih ediyor

Şalgamcıların vazgeçilmezi

Türkiye'nin farklı bölgelerinde şalgam üreten firmalar, daha sağlıklı olduğu ve şalgama ayrı bir lezzet kattığı gerekçesiyle Osmaniye'de üretilen tahta fıçılara rağbet gösteriyor. Osmaniye'de 63 yıllık eski bir dükkanda tahta fıçı yapan Ruhi Özat ve oğlu Metin Özat, 6 kuşaktır ailelerince yaşatılan mesleği ilk günkü heyecanla sürdürüyor. Ruhi ve Metin Özat, 150 yıldan beri aileleri tarafından babadan oğula aktarılan mesleğin son temsilcileri.

ÇOK SAĞLIKLI

Tahta fıçı, yayık, tahta kaşık gibi ürünler üretmeye devam eden baba-oğulun yaptığı ahşap fıçılara şalgam üreticileri rağbet gösteriyor. Yıllardır aynı metodla tahta fıçı ürettiklerini belirten Metin Özat, insanların ürettikleri malları daha çok sağlıklı ve doğal olduğu için tercih ettiğini dile getirdi. Sadece Osmaniye ve çevresine değil Türkiye'nin dört bir yanından sipariş aldıklarını ve kargoyla gönderdiklerini ifade eden Özat, "Şu an için çoğunlukla şalgam yapımında kullanılan fıçılar üretiyoruz. Üreticiler, tahta fıçıların şalgama ayrı bir lezzet kattığını ve plastik bidonlardan daha sağlıklı olduğunu söyleyerek bize geliyor hatta çoğu kez siparişleri sıraya koymak zorunda kalıyoruz. Ayran için, su koymak için isteyenler var. Şeker hastaları için bile özel fıçı üretiyoruz. Şekeri dengede tutuyor. Zeytin kurmak için, zeytinyağı koymak için isteyen var. Ne isterlerse ona göre yapıyoruz” diye konuştu.

 





SIRADAKİ HABER
}