Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçede engellilere hizmet veren kuruluşların temsilciliklerini ziyaret etti. Kılıç, Görme Engelliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi, Bafra Ortopedik Özürlüler Derneği Genel Merkezi ve Otizmle Yaşayan Aileler Derneği'ni ziyaret ederek, dernek yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi.

ENGELLİLERİN FARKINDAYIZ

Yaptığı ziyaretlerde konuşan Başkan Kılıç, "Sorunların ve beklentilerin tümünün toplumsal sağduyu ve kararlılıkla aşılacağı gerçeğinden hareket edilirse, karşılıklı hoşgörü ve yardımlaşma ön planda tutulursa çözüme kavuşulacağına inanıyorum. Engelli vatandaşlarımıza tanınan haklar bir bağış, bir iyilik değil, onların insan olmalarından kaynaklanan doğal haklarıdır. Onları insanca yaşatacak ortamları hazırlamak, üretici olarak topluma kazandırmak, toplumların en önemli sorumluluklarındandır. Biz de Bafra Belediyesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve engelli vatandaşlarımız için gerekli bütün çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ

Engellileri senede bir gün değil her gün hatırlamak gerektiğini söyleyen Kılıç, "Eksiklerimizi bir bir gidermeye gayret ediyoruz. Bu anlamda Atatürk Bulvarı'nda bulunan kaldırımlarımızda görme engellilerimiz için yön taşlarımız mevcut değildi. Ekiplerimiz hızla görme engelli yön taşlarımızı yapıyor. Toplum olarak herkes üzerine düşeni yaparsa sorun olarak karşımıza çıkan birçok konu kendiliğinden çözülecektir. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız" şeklinde konuştu.