Havza'ya 2.4 megavat elektrik üretim kapasitesine sahip biogaz enerji santrali kurulacak. 5 milyon dolarlık enerji yatırımı yapma kararını alan firma yetkilileri, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret ederek, proje hakkındaki detayları konuştu ve görüş alışverişinde bulundu.

İSTİHDAMA KATKI

Yapılan görüşmelerde işadamı Erdem Kaya kurulacak olan tesis hakkında bilgiler vererek, "Havza'ya büyük bir yatırım yapacağız. Kurulacak tesiste yaklaşık 50 kişi istihdam edilecek ve bölgede farklı alanlarda hizmetlerde hayat bulacak. Bunlardan biri de çıkacak olan buhar ile seracılık gibi faaliyetlerinde gelişmesine yol açacak" şeklinde konuştu. İnşaat mühendisi Aykut Yakut ise tesisin yer tespitinden itibaren kısa sürede hizmete gireceğini belirterek biogaz enerji santralleri hakkında bilgiler verdi.

YATIRIMCIYA KAPILARIMIZ AÇIK

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise ilçeye gelen her yatırımcıya kapılarının açık olduğunu belirterek, "Önemli olan ülke ekonomisine ve istihdama olan katkı. Bunun yanı sıra enerji yatırımları ülkemiz adına stratejik değere sahip. Ülke ekonomisine olumlu katkı sağlanacaktır" ifadelerini kullandı. İkiz ülke ve bölge ekonomisine, istihdam ve üretime çok büyük katkı sağlayacak olan tesisin en kısa sürede faaliyete geçmesi temennisinde bulundu.
Toplantıya Havza Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Büyük ve İşadamı Murat Saraç da katıldı.