31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20.00'da Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programın konuğu CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak oldu. Kundak, programda CHP çalışmaları ve adaylar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

CHP İl Başkanı Kundak, Haberaks TV ekranlarında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: İYİ Parti ile sürdürülen görüşmeler konusunda bir netlik yok. Bu sebeple ittifak durumu netleşmediği için isimleri saklı tutmaya çalışıyorum. Açıklanacak isimlerin bu durumdan yıpranacağını düşünüyorum.

İTTİFAKTA KİMİN KİMİ DESTEKLEYECEĞİNE ANKARA KARAR VERECEK

Karar mercii olan Ankara'da görüşmeler kesin sonuçlanmadığı için ittifak ya da işbirliği konusunda İYİ Parti ile hiçbir çerçeve ortaya koyamadık. Belki her iki partinin kabul edeceği ortak bir adayla mı çıkılabilir ya da İYİ Parti mi desteklenebilir şuanda netlik kazanmadığı için bu konuda Ankara'nın kararını beklemek gerekir.

İYİ Parti ile yaptığımız ziyarette konuşştuğumuz şudur; her belediye başkanlığında ayrı ayrı görüşler belirtilebilir. Bu konuda herhangi bir direktif de olamaz diye tahmin ediyorum. Ankara'nın çerçevesi netleşmeden net bir bilgi vermek mümkün değil." diye konuştu.