İLK İŞ ŞİRKETLEŞTİK

Yılport Samsunsporlu oyuncular, 19 Mayıs ilçesindeki Cumhuriyet İlkokulu öğrencileriyle söyleşi yaptı. 19 Mayıs Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen söyleşide Yılport Samsunspor Başkanvekili Tahsin Kosif, Yardımcı Antrenör Emre Bayraktar, futbolculardan Ahmet Altın ve İshak Doğan, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin sorularını cevapladı. Yılport Samsunspor Kulübü Başkanvekili Tahsin Kosif, "Samsunspor 53 yıllık bir maziye sahip, ülke futboluna onlarca futbolcu yetiştirmiş, önemli kulüplerimizden birisidir. Son zamanlarda ülke futbolunda yaşanan sorunlar takımımızı da maalesef bugünkü konuma getirdi. Göğsünde Atatürk arması olan bir kulüp belki yok olma üzereyken kulübümüzün önemli yıllarında başkanlık yapmış ve başarılı olmuş İsmail Uyanık tekrar geri dönerek kulübümüzü aldı ve şirketleşme gerçekleşti. Samsunspor kulübünü alırken, geçmişte bizde yöneticilik yapan, yüreğinde Samsun hassasiyeti taşıyan çok değerli bir arkadaşımız, dünya markalarından biri olan Yıldırım Holding'in sahibi, İsmail Uyanık ile birlikte bir şirket kurarak Samsunspor'u şirketleştirdi" diye konuştu.

ALTYAPIYA EĞİLİYORUZ

Kosif, "Şirketleşmek bugünkü futbolun gelinen noktasında, ülke futbolu için son derece önemli bir şey. Dernek yapısındaki kulüplerin bugünkü ortamda başarılı bir süreci işletmeleri çok mümkün değil. Dolayısıyla bu süreçte şirketleşmiş olan kulübümüz, inanıyoruz ki kısa zamanda çok daha başarılı olup, kısa vadede şuandaki oynadığı ligi atlayıp, önümüzdeki yıl diğer ligi de geçip Süper Lige geçmesini istiyoruz. Dolayısıyla Yılport Samsunspor'u her sene Avrupa kupalarında Türkiye anlamında temsil edecek bir kulübün bugün adımlarını atıyoruz. Çok yakın bir gelecekte ve Samsun'da özellikle sizler gibi çocuklarımızın bu sürece dahil olmasıyla birlikte çok daha başarılı bir kulüp olacak. Bizler bugün burada onun sözünü veriyoruz. Sizlerin de çok iyi bir Samsunsporlu olacağınıza inanıyoruz. Futbolun bugün gelinen noktasında artık astronomik rakamlarla yapılan transferlerle bu işi sürdürmek çok mümkün değil. Türkiye'de kulüpler artık teknik iflas konumundalar. Dolayısıyla kendi gençlerimizi aşağıda yetiştirmeden onları bu pazara değerli oyuncu olarak sunmaktan başka çaremiz yok. Bunun için altyapıya proje yapıyoruz" dedi.

FORMA HEDİYESİ...

Oldukça samimi bir ortamda geçen söyleşinin ardından Başkanvekili Tahsin Kosif, Okul Müdürü Sedat Yiğiter'e takım forması armağan etti.

İMZA KUYRUĞU...

Minik öğrenciler hayranı oldukları futbolculardan imza almak için adeta birbirleriyle yarıştı.