Samsun Haber: Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, Atakum'un özellikle son 10 yılda nüfus bakımında yoğun bir artış yaşadığını belirterek, kamu hastanesi konusunda yapılacak bir yatırımın oldukça yararlı olacağını, burada yaşayan vatandaşların da bu konuda bir beklenti içerisinde olduklarını söyledi.

SAĞLIK HİZMETİ İHTİYACI ARTTI

Atakum'un çok hızlı büyüyen, kentleşen bir ilçe olduğunu belirten Erkan, "Atakum'un nüfusu son 10 yılda 25 binden 180 binlere ulaştı. Bu da bazı ihtiyaçların artmasına sebep oluyor. Bunun da en önemlilerinin başında sağlık konusu geliyor. Baktığımızda, Atakum'da Aile Hekimliği mevcut. Fakat bu yeterli bir işlerlik kazanamadı. İnsanlar genel olarak Aile Hekimliği'nden ziyade hastane hizmeti almak istiyor. İnsanlar, Atakum'da bir kamu hastanesi noktasında bir beklenti içerisindeler. Atakum'da bu hizmeti karşılayacak tek bir hastane var. Bu hastane de nüfusa bakıldığında hem kapasite olarak yetmiyor hem de ekonomik olarak vatandaşlarımıza bir seçenek olmuyor. Tabi ki özel sektör bu işin içerisinde olacak, onlar da çok iyi hizmet sunuyorlar; ama katkı paylarını veremeyen vatandaşlarımızın hizmet alabileceği bir kamu hastanesinin olması çok iyi olacaktır" diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖRDE YÜZDE 107 ARTIŞ

İdarecilerin önünde önemli bir zorluk olduğunu belirten Başkan Erkan, "Atakum'da neden devlet hastanesi olmuyor sorusunun en önemli cevabı, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık hizmetleri ile ilgili politikasıdır. Bakanlık özellikle son 10 yıldır kürek çeken değil, dümen tutan bir politikayla hizmet veriyor. Daha açıkçası, 'hastane, tıp merkezi tarzındaki yerleri yapmayacağız; ancak bunları yapanları denetleyeceğiz' şeklinde politika uyguluyor. Özel hastanelerin sayısı artsa, daha uygun hizmet verilse belki bunları bugün konuşmayacağız. Son 10 yılda özel sektörün hastane yatırımında yüzde 107 artış varken, kamuda yüzde 11 artış var. Atakum'da bundan etkileniyor" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU