Haberaks TV'de ekranlara gelen ' Seçim 2019' programına konuk olan Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok Samsun'umuzun geleceğini çok iyi görüyorum dedi.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar her akşam saat 20.00'da Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Ümit Ceylan moderatörlüğünde, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ve siyasetçi Mehmet Ali Coşkuner'in yorumlarıyla Haberaks TV'de ekranlara gelen 'Seçim 2019' programın konuğu Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdağan Tok oldu.

Hakemlik ve sporcu kimliğiyle Ordu doğumlu olduğunu belirten Tok masa tenisi oyuncusu ve hakemliği yaptığını atletizm ve hentbol yarışmalarına katıldığını belirtti.
Bu deneyimlerin belediye çalışmalarına çok fayda sağladığını belirterek "sporu çok önemsiyoruz" dedi.

Başkan Tok: "2004 2009 çıraklık dönemimizdi sonra gelişen şartlara göre ara verdik. Gazi ve İlkadım birleşince aday gösterilmedik ve buna saygı duyduk. Partimizin bir neferiyiz her türlü saygıyı gösterdik" dedi.

Sonraki yıllarda Ankara deneyimi yaşadığını söyleyen Tok birikimlerimizle ustalık dönemine geçiş yaptık ve önemli projerelere adım attık" diye belirtti

"Geleceği çok iyi görüyoruz, yeter ki fırsat verilsin"

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok: "Hastanebaşı ve Kökçoğlu kentsel dönüşüm için çok iyi proejelerimiz vardı ara verdik yeniden geldiğimizde çok iyi çalışmalar yaptık ve artık kentsel dönüşüme hazırız" dedi.

Samsun'un önceliklerini ortaya koymalıyız diyen Tok; "en önemli önceliğimiz kentsel dönüşüm. Samsun'un yükünü çeken ilkadım. 335 bin nüfuslu bir büyük ilçe. Geçmiş tecrübemiz ve siyasetteki donanımızla evelallah bu işlerin altından her daim kalkıyoruz
25 yıllık belediyecilikte bugüne kadar dört büyük tesis yapıldı ama yeniden geldiğimiz günden bu yana sayısız dev projeyi hayata geçirdik. Projelerimiz için zaman zaman bu kadar büyük olması tartışılsa da günümüzde yetmediği aşikardır neymiş belediyecilik? geleceği öngörebilmekmiş..." dedi.

Bir çok preojeye imza attıklarını belirten Başkan Tok; Kıranköyde kentsel dönüşüm projeleri geliştirdik. Cami külliye projemiz var. Bu cami önemli bir eserdir bunu hayata geçirdik. Eğitim ve sohbetlerin yapıldığı ve 1500 kişinin ibadet edebildiği bir cami.
60 santimlik kesme taştan yapıldı. Henüz ismi belirlendirilmedi sayın Cumhurbaşkanımızdan talep ettik ve açılışınıda kendisinin yapması bekliyoruz.

2019 YILINDA BİTECEK

İlkadım Belediye Başkanı Tok: "Unkapanı kültür ve yaşam merkezi yapıyoruz 20 bin metre karelik bir alanda büyük bir proje. Herkes ana yollarda yaparken projelerini biz ihtiyaç olayına baktık. O bölgenin kalkınmasına katkı da sağlayacak bi proje. yüzde 60'lık kısmı bitti. 2019 yılında inşallah bitireceğiz" diye belirtti.

Tok sözlerini şöyle sürdürdü: Biz bu işi seviyoruz bu iş zor bir iş sevmezseniz yapamazsınız. Biz gece gündüz sevdiğimiz için koşturuyoruz. Görünen köy kılavuz istemez. Salon sporlarında başarılar bizim gururumuzdur. sporu fazlasıyla önemsiyoruz. Sporla birlikte çocuklarımızI kötü alışkanlıklardan koruyor ve kurtarıyoruz. 12 soyunma odalı halı saha yaptık açılış yapamadığımız daha bir çok yerimiz var inanın yetişemiyoruz." dedi.

"DUALAR ALIYORUZ BUDA BİZE YETİYOR"

Başkan Tok: "Karadeniz'de taziye çadırı kurduk cenaze arabalarımızla hizmet veriyoruz. Cenaze kalkana kadar görevlilerimiz yardımcı oluyorlar ve çokta dua alıyoruz" dedi

Başkan Tok tekrar aday gösterilmeniz durumunda veya seçmen sizi tercih etmesi için ne yapıyorsunuz ve kendinizi nerede görüyorsunuz sorusuna: "Sandığın sonucunda buradıyız ve görevdeyiz. Biz gönül belediyeciliği yapıyoruz. Esnaf ziyaretinden cenaze hizmetlerine sünnet gibi projelere kadar herkesten yaptıklarımızı dinleyebilirsiniz.
Örneğin 180 eve ziyarete gittim. İstesek buluşma günü yapabilirdik ama bu işin kolaycılığı olurdu. Biz ziyaret etmeyi tercih ettik. hacı ziyaretlerimizde yakın tanışma şansı bulduk onlar bizi, biz onları tanıdık. Bu ziyaretlerde eksiklerimizi gördük hem mahalle hem kişi olarak" diye konuştu.