HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Ligi Beyaz Grup 16. hafta mücadelesinde Yılport Samsunspor, sahasında Manisaspor'u konuk etti. Yılport Samsunspor, Erhan Şentürk, Samet Asatekin, Muhammet Beşir ve İlyas Kubilay Yavuz'un golleriyle karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya Yılport Samsunspor çok hızlı başladı. Maçın 2. dakikasında Erhan Kartal'la sol kanattan içeri kat ederek ceza sahası içine yerden ortaladı ve Bahattin Köse topa vuramadı.

Yılport Samsunspor yine çok etkili geldi. Maçın 6. dakikasında Erhan Şentürk yine sol kanattan ceza sahası içine doğru yolladığı pasında topa iyi vuran Samet Asatekin'in şutunda top az farkla auta çıktı.

Yılport Samsunspor'un 7. dakikada ani geliştirdiği atakta topla buluşan Bahattin'in vuruşunda kaleci topu iki hamlede kontrol etti.

Yılport Samsunspor Erhan Şentürk'le sol kanattan etkili ataklar geliştiriyor. Erhan Şentürk'ün 12. dakikada yerden ceza sahasına yaptığı ortada Samet'in vuramadığı topa Savaş gelişine vurdu meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

İLK GOL ERHAN'DAN

Samsunspor golü 29. dakikada buluyor. Ani gelişen Yılport Samsunspor atağında Bahattin ile verkaç yapan Erhan Şentürk'ün kalecinin üstünden yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

SAMET, TAKIMINI RAHATLATTI

Yılport Samsunspor'un 2. golü ise Samet Asatekin ile 37. dakikada geldi. Sol çaprazda topla buluşan Samet'in ceza sahasına girer girmez çektiği şut ağlarla buluştu.

İlk yarının son tehklikeli atağı ise Oğuz Gürbulak ike Yılport Samsunspor'dan geldi. 45+2'de Oğuz'un ceza sahası dışından etkili şutu az farkla auta çıktı.

Yılport Samsunspor 2. yarıya da çok etkili başladı. 47. dakikada Bahattin Köse topu önünde bulur bulmaz ceza sahası dışından etkili bir şut çıkardı ve top auta çıktı.

Karşılaşmanın 60. dakikasında Yılport Samsunspor 3. gole çok yaklaştı. Erhan Şentürk'ün pasında ceza sahası içinde topla buluşan ve kaleci ile karşı karşıya kalan İlyas Kubilay Yavuz'un vuruşunda topa kaleci sahip oldu.

Yılport Samsunspor'da İlyas Kubilay'dan sürpriz bir şut geldi. İlyas 67. dakikada kaleciyi önde görünce orta sahadan şutunu çekti ve kaleci parmaklarının ucuyla gole engel olarak topu kornere çıkardı.

Yılport Samsunspor'da bu sefer Bahattin Köse'nin yerine giren Muhammet Beşir gole çok yaklaştı. 72. dakikada savunma arkasına atılan pasla topla buluşam Muhammet Beşir'in dar açıdan vuruşu kalecide kaldı.

Muhammet Beşir 74. dakikada yine önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Sol çaprazdan içeri kat eden Muhammet Beşir topla oynamada gecikince savunma topa müdahele ederek kornere çıkardı.

Karşılaşmanın 83. dakikasında Enes İslam İlkin ceza sahası için sağ çaprazdan topu sert bi şekilde yerden içeri ortaladı. Seken topla buluşan İlyas Kubilay Yavuz'un boş kaleye şutu savunmadan geri döndü.

MUHAMMET SONUNDA ATTI

Yılport Samsunspor'un 3. golü Muhammet Beşir'den geldi. 90+1'de İrfan'ın ara pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Muhammet Beşir'in vuruşunda kaleciden seken topu tamamlayarak topu ağlara yolladı.

İLYAS'TAN MÜTHİŞ GOL

Yılport Samsunspor'un 4. golü 90+3'de İlyas Kubilay Yavuz'dan geldi. Ceza sahası dışından müthiş bir şut çıkaran İlyas'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Yılport Samsunspor bulduğu 4 golle Manisaspor karşısında 3 puanın sahibi oldu. Zirve yarışında Sarıyer, Hacettepe'le 3-3 berabere kalarak 1 puan aldığı haftada Yılport Samsunspor maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Yarınki Bayrampa-Sakaryaspor maçının sonucu 16. haftadaki lideri belirleyecek karşılaşma olacak.