TÜROFED Başkanı Ayık, erken rezervasyon kampanyasının hızlı başladığını belirterek, "Umut vadeden bir şekilde ilerliyor. Bu tempo böyle devam ettiği takdirde tahminimizce gayet iyi olacak" dedi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, erken rezervasyon kampanyasının hızlı başladığını belirterek, "Umut vadeden bir şekilde ilerliyor. Bu tempo böyle devam ettiği takdirde tahminimizce gayet iyi olacak" dedi.

Ayık, turizm sektörünün yeni yıla, yılbaşı tatil programıyla başlangıç yapacağını söyledi. Yılbaşı rezervasyonlarının özellikle 15 Aralık'tan sonra daha yoğun olacağını kaydeden Ayık, hem kıyı tesisleri hem iç kesimlerde otellerin dolmaya başladığını dile getirdi.
Erken rezervasyona Türkiye'nin artık alıştığını belirten Ayık, "Şu an erken rezervasyon son derece iyi ve hızlı gidiyor. Umut vadeden bir şekilde ilerliyor. Bu tempo böyle devam ettiği takdirde tahminimizce gayet iyi olacak. Bu sene muhtemelen 45 milyon civarında bir rakam olacak. 2019'da da bu rakamın 50 milyona ulaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.