Toplantıya, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan Yeşilyurt İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ve çok sayıda partili katıldı.
Danışma Meclisinin açılış konuşmasını İl Başkanı Hakan Kahtalı yaparak, '15 Temmuz darbe girişiminin ardından şimdi de ülkemizi bir ekonomik darbe ile karşı karşıya bırakmak istiyorlar. Doların Euro'nun ve benzeri ekonomik anlamda ülkemizi zora sokacak, ithalat ihracat ve benzeri şeylerle ülkemizi sıkıntıya sokmak istiyorlar. Yine liderimizin bir işareti ile dolarları bozdurunuz talebiyle Allah'a şükürler olsun aynı gün kısa bir süre içerisinde insanımız 20 milyar dolar para bozdurmuş oldu. Allah'a şükürler olsun ki birlikte bir araya gelmemizi, bizim güçlü bir şekilde zalimlerin karşısında dimdik durabilmemizi sağlaması için vesile kıldığı Cumhurbaşkanımızı Cenab-ı Allah başımızdan eksik etmesin inşallah. Allah'ın yardımıyla Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin ve alt teşkilatlarımızın destekleriyle inşallah güç yetiremeyecekler. Milletimiz 11 defa seçim yaptı. 11 defasında da AK Parti'ye zaferi nasip eden Allah'a hamdolsun. İnşallah bundan sonraki gelecek olan referandumda da nasip olursa yeni bir zafere imza atacağız. Ak Parti teşkilatları olarak 716 mahalle başkanımıza bir araya geldik. Hepsine emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de oluşturulduğumuz heyet ile 496 köyümüzü ziyaret edeceğiz inşallah. Bu ziyaretlerimizde ulaşamadığımız hiçbir nokta kalmayacak. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni Anayasa nedir bunu inşallah anlatacağız' dedi.
İlçe Belediye Başkanları adına konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, 'Milli birlik ve beraberliğimiz dünyaya örnek oldu. Darbenin asıl amacı yönetime el koymaktan çok ülkede kaos oluşturmak iç savaş çıkarmaktı. ABD Başkanı Obama'nın Çin ziyaretinde Türkiye için söylediği 'Türk Halı Darbeye karşı topyekûn direndi ve başardı. Hiçbir siyasi görüş, ideolojik ve mezhep ayrımı yapmadan Türk halkı toplu halde bir direniş gösterdi' şeklinde konuştu.
Buradaki çıkardığımız sonuç şudur ki, ülkemiz insanının kadirşinaslığıdır. Bunların temel esprisi, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ı sevenler ve sevmeyenler diye ikiye ayrılır ve biz bir kıvılcım atarız. Bu ülke on yıllarca sürecek iç savaşa sürüklenir. Kendisini kendi düşürür diye düşündüler. Allah'a çok şükür manevi hamurla yoğrulan bu toprakların insanı büyük direnç gösterdi ve başarılı oldu. Bu milletimizle ne kadar gurur duysak azdır' diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında, 'Anaysa değişikliği ve başkanlık sistemi ile ilgili taslak inşallah bu hafta mecliste gündeme geliyor. Süreç çok ciddi bir çalışmayı gerektiriyor. Şuan ülkemizin içinde geçmiş olduğu sıkıntıyı hepimiz biliyoruz Ülkemiz üzerine oynanan oyunları, terör mücadelesi ile sınırlandırmak mümkün değil. Bu Türkiye'nin gelişmesini kalkınmasını istemeyen, bölgede belki çıkarları karşısında bir tek politika geliştiren ülke Türkiye'dir. Türkiye'nin güçlenmesi ekonomik büyümesi belli çevreler tarafından ülkemizle ciddi bir mücadele var. İşte bunlar PKK'yı büyütüp yetiştiren de bunlar, Talibanı yetiştiren, DEAŞ'ı oluşturan bunlar. Türkiye'nin mücadele etmiş olduğu birçok örgüt var. Sol örgütler de dahil olmak üzere tamamının Avrupa'da beslendiğini görüyoruz. Bir devlet görevlimiz, Avrupa hava limanında bekletilirken, terör örgütlerinin Avrupa şehirlerinde aylarca çadır açarak Türkiye aleyhinde propaganda yaptıklarını görüyoruz. Biz bunlarla bir mücadele içerisindeyiz. Biz bu mücadeleden başarılı olmamız bu mevcut sistemle mümkün değildir. Daha hızlı karar alabilen bir başkanlık sistemi Türkiye mutlaka geçmek zorundadır. Eğer etrafımızda bulunan PKK, DEAŞ FETÖ hainleri gibi ülkemize sızmış başka uzantıları ile birlikte biz bunlarla ekonomik anlamda, daha pratik kararlar almak adına, güvenlik adına, gelecek adına siyasi adına bölge siyaseti adına daha hızlı kararlar almak için mutlaka başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor. Bugüne kadar yürüttüğümüz politikayı halkımızın desteğiyle sürdürüyoruz. Ama Referandum artık kaçınılmaz. Büyük bir ihtimal ile Nisan ayı içinde düşünülüyor. Selamın gözüküyor ama bu referanduma Biz Malatya uğrarsa Teşkilat numarası bireysel olarak da hangi alanda göre niye sessize Büyükşehir Belediyesi belediyelerimiz onu da hep birlikte inşallah gayretli bir çalışmanın sürecine gireceğiz. İlimizde olsun ülkemizin her noktasında olsun Avrupa'da olsun dışarıya kaçan uzantıları olsun, çünkü bunlar dışarıda istediği gibi yuvalanabiliyorlar. Bu mücadele hızla devam ediyor. Malatya FETÖ'nun ayaklarından, çok önemli illerden bir tanesiydi. Gerek 2. Ordu'nun, 7'inci Ana Jet üssünün burada olması adeta darbeciler için de planlarının bir ucuydu. Ama Malatya halkı gerçekten onurlu durdu. Kalkışmanın ilk saatlerden itibaren olayın anlaşıldığı andan itibaren şehrin sokakları ile darbenin karşısında dik duran ilk şehirlerden bir tanesiydi. Gece boyu teşkilatımızın bu kadar böyle inanç ile karşı durması hepimizi onurlandırdı' şeklinde konuştu.

AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi