AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MAZLUMLARIN GÜÇLÜ SESİ

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Rengine, cinsiyetine, milliyetine, dinine bakılmaksızın tüm insanların temel insan haklarından eşit şartlarda yararlanabildiği, huzur, barış ve adaletin hakim olduğu bir Dünya'da yaşamak tüm insanların hakkıdır. Yanı başımızda, komşumuz Suriye'de 7 yıl önce başlayan savaşın bilançosu bir istatistik olarak dünyanın gözünde adeta anlamsızlaşmış, milyonlarca masum insan, küçük çocuklar ve kadınlar evini, yurdunu terk etmek zorunda kalmış, yüz binlercesi de hayatını kaybetmiştir. Dünya olan biteni sessizce izlerken, sınırlarına dikenli teller çektirip, kalın duvarlar ördürürken Türkiye hiçbir ayrım gözetmeden dünyanın mazlum milletlerinin güçlü sesi olmuş, kendine uzanacak bir yardım eli arayan tüm mazlum ve biçarelerin yanında olduğunu göstermiştir."

DÜNYANIN EN CÖMERT ÜLKESİ

"Biliyoruz ki insan hakları ancak vicdanlı ve cesur yüreklerin kararlı mücadelesiyle güvence altına alınabilir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya mazlumlarını kastederek, 'Bize karşı duyulan eğer sadece sevgi olsaydı teşekkür ederek karşılık verebilirdik ama bir de umut var ki ona yalnızca teşekkür ederek karşılık veremeyiz. Gereğini yapmak zorundayız' ifadesinde hayat bulan gerekliliği yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Ülkemiz 2017 yılında insani yardımlar noktasında dünyanın en cömert ülkesi oldu. Dünya'da yapılan 27,3 milyar Dolar tutarındaki toplam yardım miktarının üçte birini sadece Türkiye karşılamıştır. Temel hak ve hürriyetlerin korunmasını güvence altına alan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin imzalanmasının 70. yılı vesilesiyle Dünya'da adaletin, iyiliğin, barışın hakim olmasını diliyorum."