AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

ÖRNEK BİR KONUMDA

"İnsan hakları, bütün insanların ortak değeridir. Çağdaş insan hakları belgelerinin anayasası olarak kabul edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insan hak ve özgürlüklerini güvence altına alacak evrensel anlayışın yansımasıdır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesini ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, temel hak ve özgürlükler ile insan onurunu yüceltmeyi en güçlü ahlaki referans ve vecibe olarak kabul etmektedir. AK Parti olarak olarak insan haklarının, demokrasinin, hukuk devleti ilkesinin korunması ve geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Türkiye, her geçen gün daha da olgunlaşan demokrasisiyle, insan haklarına, hukuk devleti ilkesine olan bağlılığıyla dünyada ve bölgemizde örnek bir konumda yer almaktadır. Bu anlamda Türkiye AK Parti iktidarlarında insan hakları alanında sessiz devrim gerçekleştirmiştir. Bu düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, bu anlamlı günün milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyor; mutlu bir gelecek temenni ediyorum."